BOLTA
Enerji Haberleri

Depolama Çözümleri ve Yeşil Enerji

1696232022_Eksim_Enerji_Foto

Eksim Enerji CEO’su Arkın Akbay, yenilenebilir enerjinin gelişiminde enerji depolama ve pil teknolojilerinin oynadığı kritik rol hakkında açıklamalarda bulundu. Akbay, güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretim portföyünde daha fazla yer alması için depolamanın önemini vurguladı. “Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik miktarı artışıyla eş zamanlı olarak depolama sistemlerine olan ihtiyaç artıyor,” dedi. Ayrıca, bu ihtiyacın büyüklüğünü ve gerçekleşme hızını, elektrifikasyona geçiş ve tüketimdeki artışın belirleyeceğini ekledi.

Depolama Çözümlerinin Önemi

Eksim Enerji, yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonunu güçlendirmek için depolama çözümlerinin verimliliğini artırmaya odaklanıyor. Rüzgar ve güneş gibi aralıklı elektrik üretimi yapan doğal kaynaklar ile depolama teknolojileri birleşerek elektrik enerjisine ekonomik, kaliteli ve sürekli ulaşımı sağlıyor. Akbay, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının üretim rejiminden dolayı, arz güvenliğini sağlamak ve enerjiyi kaliteli bir şekilde tüketiciye ulaştırmak için depolama çözümlerine ihtiyaç duyuyoruz,” şeklinde konuştu.

1691129633 Eksim Holding Enerji retimi Grup Ba kan ve Eksim Enerji CEO su Ark n Akbay scaled e1691133639539 2048x1485 1 Depolama Çözümleri ve Yeşil Enerji Arkın Akbay

Kesintisiz Enerji İçin Depolama Çözümleri

Yenilenebilir enerji kaynaklarının aralıklı üretim doğası nedeniyle elektriğin depolanmasının öneminin arttığını belirten Akbay, “Yenilenebilir enerji dönüşümü, gelişmiş piyasalarda uygulanan karbon vergi rejimi ve çevresel sürdürülebilirlik prensipleriyle hızlanıyor,” dedi. Akbay, depolama çözümleri olarak elektrokimyasal bataryalar, pompaj depolamalı hidroelektrik santraller, kinetik enerji depolayan mekanik çarklar ve hidrolik prensipleriyle çalışan mekanik enerji saklama düzeneklerinin kullanıldığını belirtti.

Depolama İhtiyacının Artışı

Enerji talebine kesintisiz karşılık verilmesi için depolama sistemlerine olan ihtiyacın altını çizen Akbay, “Depolama hizmetinin büyüklüğü, elektrifikasyona geçiş ve tüketicinin enerji talebine bağlıdır. İletim ve dağıtım sisteminin kaliteli yönetimi ise elektrik enerjisinin anlık tüketimine ve üretim fazlası varsa depolanmasına bağlıdır. Depolama sistemlerinin atıl kalmaması için anlık ve orta vadeli depolamaların dengeli olarak sisteme dahil edilmesi esastır,” dedi.

Depolamanın Enerji Kesintilerini Minimize Etmesi

Fosil enerji kaynaklarının iklim değişikliği üzerindeki olumsuz etkileri artarken, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretiminin gerekliliği ortaya çıkıyor. Akbay, fosil yakıtların yalnızca yenilenebilir kaynaklardan yeterli tedarik sağlanamadığı anlarda devreye girmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, yenilenebilir enerji üretiminde devreye alınacak depolama tesislerinin, enerji güvenliğini artırarak tüketiciye kaliteli ve uygun maliyetli enerji sağladığını vurguladı.

Eksim Enerji CEO’su Akbay, enerji depolama sistemlerinin geliştirilmesinin ve yaygınlaştırılmasının, enerji talebine kaliteli ve zamanında cevap verme konusunda kritik bir rol üstlendiğini ifade etti. “Yenilenebilir enerji üretiminde devreye alınacak depolama tesisleri, enerji güvenliğini artırarak tüketiciye kaliteli ve uygun maliyetli enerji sağlayacak,” dedi.

Depolama Çözümleri ve Yeşil Enerji yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Arkın Akbay      Depolama Çözümleri ve Yeşil Enerji

Depolama Çözümleri ve Yeşil Enerji
Eksim Enerji CEO’su Arkın Akbay, yenilenebilir enerjinin gelişiminde enerji depolama ve pil teknolojilerinin oynadığı kritik rol hakkında açıklamalarda bulundu. Akbay, güneş …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-18
Enable Notifications OK No thanks