BOLTA
Enerji Haberleri

GDZ Elektrik’ten Basın Açıklaması: Konak’ta Elektrik Akımına Kapılma Olayı Hakkında

gdz_elektrik_konak_izmir

İzmir’in Konak ilçesinde meydana gelen sağanak yağış sırasında İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz isimli vatandaşlarımızın elektrik akımına kapılarak vefat etmelerinin ardından, yetkili kurumlarca olay yeri incelemeleri tamamlanmıştır. Bu incelemelerin ardından sosyal medya ve basında yer alan ifade ve iddialara ilişkin bir açıklama yapma gerekliliği doğmuştur.

Olayın İncelenmesi ve Taleplerin Durumu

Olayın geçtiği bölgeye dair son 6 aydır kurumumuza CİMER, Çağrı Merkezi ve sosyal medya dahil olmak üzere tüm kanallardan gelen talepler incelenmiş ve herhangi bir şikâyet kaydı olmadığı tespit edilmiştir. Bölge sakinlerinin, uzun süredir iletildiğini söyledikleri şikayetlerin doğrudan sorumlu olan diğer kurumlara yapıldığı anlaşılmaktadır. Ancak, 9 Ocak tarihinde bölgeden farklı bir şebeke unsuruna ilişkin arıza kaydı alınmış, ekipler tarafından sorun çözülerek kayıt kapatılmıştır.

gdz elektrik konak izmir GDZ Elektrik’ten Basın Açıklaması: Konak’ta Elektrik Akımına Kapılma Olayı Hakkında Elektrik

Şebeke Derinliği ve Yapılan Çalışmalar

Şebekenin derinliğinin mevzuatlara uygun olmadığına ilişkin iddialara yönelik tespitlerimizi de paylaşmak isteriz. 5 Ocak’ta ilgili altyapı kuruluşu tarafından bilgi verilmeden ve onayımız olmaksızın bölgedeki elektrik şebekemiz üzerine üç yeni yağmur suyu ızgarası yapıldığı belirlenmiştir. Bu işlem öncesinde, sırasında veya sonrasında kurumumuzdan herhangi bir gözlemci talebinde bulunulmamıştır. Şebekemize zarar verildiği, 13 Temmuz 2024 tarihinde yetkili kurumlar tarafından yapılan incelemeler sırasında açıkça görülmüş ve kayıt altına alınmıştır. Ayrıca, çalışmalar sırasında yer altında bulunan elektrik kablolarımızın konumunun müdahalelerle değiştirildiği görülmektedir. Gerçekleştirilen bu çalışmaların kurumumuza bilgi verilmeden yapıldığını bir kez daha vurgulamak isteriz.

Ege Telgraf Gazetesi Haberine İlişkin

Ege Telgraf gazetesinin 2019 yılında yaptığı bir habere istinaden eksik bilgilere dayalı paylaşımlar da yapılmaktadır. Olayın esası şu şekildedir; 19 Ocak 2019 tarihinde Ege Telgraf gazetesinde çıkan haber üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye müdahalede bulunmuş ve sorun hızlıca giderilmiştir. Bunun üzerine aynı gazete 21 Ocak 2019 tarihinde sorunun çözüldüğüne dair bir haber yapmıştır.

Kamuoyuna Şeffaf Bilgilendirme

Kamuoyunu şeffaf bilgilendirme sorumluluğumuzla, tüm kurum ve kuruluşlarla her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu belirtiriz. İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz’in vefatından duyduğumuz derin üzüntüyü bir kez daha paylaşmak isteriz. Kendilerine Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

GDZ Elektrik’ten Basın Açıklaması: Konak’ta Elektrik Akımına Kapılma Olayı Hakkında yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Elektrik      GDZ Elektrik’ten Basın Açıklaması: Konak’ta Elektrik Akımına Kapılma Olayı Hakkında

GDZ Elektrik’ten Basın Açıklaması: Konak’ta Elektrik Akımına Kapılma Olayı Hakkında
İzmir’in Konak ilçesinde meydana gelen sağanak yağış sırasında İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz isimli vatandaşlarımızın elektrik akımına kapılarak vefat etmelerinin ardında…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-18
Enable Notifications OK No thanks