BOLTA
Enerji Haberleri

Woodside Energy’den 1.2 milyar Dolarlık devasa yatırım!

Bu anlaşma, Tellurian’ın Louisiana, Lake Charles’taki yıllık 27,6 milyon metrik ton kapasiteli tesisinin tamamlanmasını sağlayarak, Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyanın en büyük LNG üreticisi konumunu güçlendirmiş olacak.

Anlaşma, Woodside Energy ve ABD için büyük bir atılım

Woodside’ın açıklamasına göre, işlem Tellurian’ın tedavüldeki hisse senetlerinin hisse başına 1 dolar karşılığında 900 milyon dolara nakit olarak satın alınmasını içeriyor. Bu fiyat, Tellurian’ın son kapanış fiyatına göre yüzde 75’ten fazla bir değer kazanması anlamına geliyor.

Woodside, yaptığı bu anlaşmayla ABD’de tam yetkili bir projeye erişmiş olacak. Özellikle Biden yönetiminin ABD ile serbest ticaret anlaşması olmayan ülkelere yeni LNG ihracatı onaylarını durdurması nedeniyle zorlu günler yaşayan sektörde önemli bir atılıma da sebep olacak. Woodside’ın CEO’su Meg O’Neill, bu satın almanın Woodside’ı küresel bir LNG güç merkezi haline getirdiğini belirtti.

O’Neill, bu satın almanın Avustralya’daki mevcut 10 milyon metrik tonluk yıllık LNG kapasitesine ek olarak, ölçeklenebilir bir ABD LNG geliştirme fırsatı eklediğini vurguladı. Anlaşma aynı zamanda Tellurian’ın finansal sorunlarını çözmeye de yardımcı olacak. Amerikan şirketi, Driftwood LNG tesisini finanse etmek için uzunca süredir finansal destek arayışındaydı. Şirket, Mayıs ayında, borçlarının bir kısmını ödemek için upstream varlıklarını satacağını açıklamıştı.

Yılın başında Woodside ve Santos birleşme görüşmeleri yapmıştı, ancak iki şirket değerleme konusunda anlaşamadığı için görüşmeler sona ermişti. Bu anlamda şirket, gecikmeli de olsa büyük bir ticari atılım gerçekleştirmiş oldu.

The post Woodside Energy’den 1.2 milyar Dolarlık devasa yatırım! appeared first on FutureFlow.Life.

#
Anasayfa      Genel      Woodside Energy’den 1.2 milyar Dolarlık devasa yatırım!

Woodside Energy’den 1.2 milyar Dolarlık devasa yatırım!
Bu anlaşma, Tellurian’ın Louisiana, Lake Charles’taki yıllık 27,6 milyon metrik ton kapasiteli tesisinin tamamlanmasını sağlayarak, Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyanın e…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-22
Enable Notifications OK No thanks