BOLTA
Enerji Haberleri

Enerjisa Enerji, Üçüncü Kez FTSE4Good Endeksi’nde

1674106600_Enerjisa_Enerji_CEO___Murat_P__nar

Sürdürülebilirlik ve Teknoloji Odaklı Projeler
Enerjisa Enerji, sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak akıllı ve yeşil bir dünya için projeler üretmeye devam ediyor. Bu çabaları sayesinde şirket, FTSE4Good Endeksi’ne üst üste üçüncü kez dahil olma başarısını gösterdi. İnsan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikaları gibi çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini karşılayan Enerjisa Enerji, bu yılki değerlendirmede dağıtım sektöründe yüzde 89’luk dilime yükseldi.

FTSE4Good Endeksi Nedir?
Londra Borsası’na bağlı FTSE Russell tarafından hazırlanan FTSE4Good endeks serisine dahil olmak için şirketlerin belirli ESG kriterlerini karşılaması gerekiyor. Şirketler, her yıl güncellenen kapsamlı ve şeffaf bir metodoloji kullanılarak titizlikle değerlendiriliyor.

Üç Yıllık Güçlü Performans

Türkiye’nin enerji dönüşümüne liderlik eden Enerjisa Enerji, ‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla sürdürülebilirliği iş stratejisinin merkezine koyuyor. Üçüncü kez FTSE4Good Endeksi’ne girme başarısını gösteren şirket, çevresel sorumluluk, yönetim uygulamaları ve etik alanlarındaki performansıyla dikkat çekiyor. Geçen yıl elde ettiği 4 puanlık derecesini koruyan Enerjisa Enerji, enerji sektöründe sürdürülebilirlik konusundaki liderliğini pekiştirdi.

1674106600 Enerjisa Enerji CEO Murat P nar scaled e1674121174157 Enerjisa Enerji, Üçüncü Kez FTSE4Good Endeksi’nde Elektrik

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, sürdürülebilirliği tüm organizasyonun temel yapı taşı olarak gördüklerini belirtti. “Sürdürülebilirlik etki odağında ürün ve hizmetler geliştirmenin yanı sıra çevresel, sosyal ve yönetişim uygulamalarımızda da küresel trendleri baz alarak kendi yüksek standartlarımızı oluşturuyoruz. Şeffaflığımızı göstermek amacıyla şirketimizi bağımsız denetimlere açıyoruz.” dedi. Pınar, bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarını tebrik etti.

Enerjisa Enerji Hakkında

Türkiye’nin Lider Elektrik Dağıtım Şirketi Enerjisa Enerji, Türkiye’nin yüzde 25’ine elektrik dağıtım hizmeti sunuyor. 14 ilde 10.7 milyon müşteriye ulaşan şirket, 22 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veriyor. Enerjisa Enerji, İşimin Enerjisi markasıyla yenilenebilir enerji, verimlilik ve yeşil enerji çözümleri sunarken, Eşarj ile Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonu ağını işletiyor. Şirketin ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON olup, hisselerinin yüzde 20’si halka açık olarak Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

Enerjisa Enerji, ESG ilkelerine bağlı kalarak çevre ve toplum üzerinde olumlu bir etki yaratmayı sürdürüyor ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.

Enerjisa Enerji, Üçüncü Kez FTSE4Good Endeksi’nde yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Elektrik      Enerjisa Enerji, Üçüncü Kez FTSE4Good Endeksi’nde

Enerjisa Enerji, Üçüncü Kez FTSE4Good Endeksi’nde
Sürdürülebilirlik ve Teknoloji Odaklı Projeler Enerjisa Enerji, sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak akıllı ve yeşil bir dünya için projeler üretmeye devam ediy…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-22
Enable Notifications OK No thanks