BOLTA
Enerji Haberleri

Araştırma: Çatı güneş enerjisi hanelerin enerji yükünü azaltıyor

Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı tarafından yayımlanan yeni bir araştırma, Renewable Energy Magazine dergisinde yayımlanan makaleye göre, güneş enerjisinin evlerdeki enerji yükünü azaltma etkisi olduğunu ortaya koydu.

Enerji Bakanlığı, enerji yükünü, elektrik, gaz ve ısıtma faturaları dahil olmak üzere enerji maliyetlerine harcanan brüt hane gelirinin yüzdesi olarak tanımlarken, enerji yükü bir hanenin brüt gelirinin yüzde6’sının üzerinde olduğunda yüksek olarak kabul ediliyor. ABD genelinde 500 bin güneş enerjisi kullanıcısını değerlendiren araştırmacılar, güneş enerjisi müşterileri için ortalama enerji yükünün yüzde 2,6 olduğunu buldu.

Buna göre, çatı güneş enerjisi hanelerin yüzde 76’sı için enerji yükünü azalttı. Çalışmadan toplanan verilere göre, ortalama güneş enerjisi müşterilerinin enerji faturalarında yıllık 1.987 dolar, kurulum için herhangi bir kredi veya kira ödemesi hesaba katıldığında bile yıllık 691 dolar tasarruf sağlandığı görüldü.

Çatı güneş enerjisi kurulumundan sonra, tüm benimseyenlerin enerji faturaları hane gelirinin yüzde 3,3’lük medyanından yüzde 1,3’üne kaydı. Ancak, fatura dışı kredi ve kira geri ödemesini hesaba katmak, çatı güneş enerjisinin bir hanenin enerji yükü üzerindeki aşağı yönlü etkisini azaltırken, ev sahibi sistemler için yenilenebilir enerji sertifikaları gibi devam eden faydalar tasarrufları artırdı.

Çalışmada, “Federal ve eyalet düzeyindeki politika yapıcılar, enerji yükünü eşitlik hedeflerine ve program değerlendirmelerine dahil etmeye başladı ve ABD’deki düşük gelirli haneler için enerji yükünü yüzde 6 gibi yüksek bir seviyenin altına düşürmeyi hedefliyor.” denildi.

#
Anasayfa      çatı güneş enerjisi      Araştırma: Çatı güneş enerjisi hanelerin enerji yükünü azaltıyor

Araştırma: Çatı güneş enerjisi hanelerin enerji yükünü azaltıyor
Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı tarafından yayımlanan yeni bir araştırma, Renewable Energy Magazine dergisinde yayımlanan makaleye göre, güneş enerjisinin evlerdeki ene…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-24
Enable Notifications OK No thanks