BOLTA
Enerji Haberleri

COPA’dan Yıllık 100 Bin Adet Üretim Kapasiteli Isı Pompası Yatırımı

COPA_Trion_ısı_pompası

Türkiye’nin en büyük çelik panel radyatör üreticilerinden COPA Isı Sistemleri, yüzde 100 Türk sermayeli yeni bir yatırım gerçekleştirdi. 20 yıldır ihracatta öncü olan COPA, 3,5 milyon euroluk bir yatırım ile ısı pompası tesisi kuruyor. Bursa’da kurulan bu tesis, yılda yaklaşık 100 bin adet ısı pompası üretecek.

Avrupa’ya Yakın Üretim Tesisi

EHPA (European Heat Pump Association) üyesi ve Türkiye’de üretim yapan ilk firma olan COPA, bu yeni yatırımıyla Avrupa’ya en yakın ısı pompası üretim tesislerinden birine sahip olacak. Teknolojisi ve çevre dostu özellikleriyle dikkat çeken ısı pompaları, yenilenebilir enerji kullanarak iklimlendirme ürünleri arasında öne çıkıyor. Doğada bulunan ısı enerjisini kullanarak çalışan bu cihazlar, enerji verimliliği sağlıyor.

Isı Pompalarının Geleceği

Uluslararası Enerji Ajansı’nın yayınladığı “The Future of Heat Pumps” (Isı Pompalarının Geleceği) raporuna göre, ısı pompaları 2030 yılında küresel CO2 emisyonlarını en az 500 milyon ton azaltacak. Bu, Avrupa’daki tüm otomobillerin yıllık CO2 emisyonlarına eşdeğer bir miktar. 2023 yılında Avrupa’da 3 milyon adeti aşan ısı pompası satışları, bu teknolojinin gelecekteki önemini gösteriyor.

COPA Trion isi pompasi COPA’dan Yıllık 100 Bin Adet Üretim Kapasiteli Isı Pompası Yatırımı çelik panel radyatör üreticileri

Hedef: Dünya Çapında İhracat

COPA, yeni tesisinde üreteceği ısı pompalarını Türkiye’nin yanı sıra, İngiltere, Almanya, Polonya gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyaya ihraç etmeyi hedefliyor. Bursa Minareliçavuş OSB’de kurulan üretim tesisi Ağustos ayında faaliyete geçecek. Çevreci gaz kullanımı ve 7 aşamalı sessizlik teknolojisi ile COPA ısı pompaları, uzaktan erişim imkanı da sunuyor.

Genel Müdürün Görüşleri

COPA Isı Sistemleri Genel Müdürü Oktay Erdinç, “Dünya genelinde tüketim alışkanlıkları ve gereksinimler, dünyanın sunduğu kaynaklarla karşılanamayacak bir seviyeye geldi. İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için enerjiyi ve kaynakları verimli kullanmak gerekiyor. Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile hızlanan iklim mücadelesi dünya çapında bir dönüşüm başlattı. Avrupa Birliği ülkelerinin karbon salımını azaltmak için koyduğu hedefler doğrultusunda; daha çevreci gazların kullanımı ve cihaz verimlilik performanslarının yükseltilmesi zorunlu hale geldi. İklimlendirme alanında ısı pompası gibi ürünlerin kullanılması teşvik ediliyor. Bu dönüşümün bir parçası olmak ve Türkiye ihracatına katkımızı artırmak için ısı pompası üretim tesisimizi kurduk.” dedi.

Doğal Kaynaklardan Enerji Tasarrufu

Isı pompaları, hava, su ve toprak gibi doğal kaynaklarda bulunan ısı enerjisini kullanarak ısıtma ve soğutma yapıyor. Düşük enerji tüketimi sayesinde konutlarda, binalarda ve çeşitli uygulama alanlarında yüzde 80’e varan enerji tasarrufu sağlıyor. Yazın klima, kışın kombi görevi gören bu cihazlar, binaların inşaatı esnasında projeye dahil edilmesi öneriliyor.

COPA’nın Geniş Ürün Yelpazesi

1992 yılında kurulan COPA, Bursa’da bulunan üretim tesislerinde ısı pompası, kombi, klima, şofben, panel radyatör, havlupan, oda termostatı, radyatör vanaları ve montaj aksesuarları üreterek, 4 kıtada 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteriyor.

COPA’dan Yıllık 100 Bin Adet Üretim Kapasiteli Isı Pompası Yatırımı yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      çelik panel radyatör üreticileri      COPA’dan Yıllık 100 Bin Adet Üretim Kapasiteli Isı Pompası Yatırımı

COPA’dan Yıllık 100 Bin Adet Üretim Kapasiteli Isı Pompası Yatırımı
Türkiye’nin en büyük çelik panel radyatör üreticilerinden COPA Isı Sistemleri, yüzde 100 Türk sermayeli yeni bir yatırım gerçekleştirdi. 20 yıldır ihracatta öncü olan COPA, 3…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-24
Enable Notifications OK No thanks