BOLTA
Enerji Haberleri

İngiltere’de ısı pompaları ve evsel batarya depolama 2024’te rekor kıracak

Güneş panelleri, ev pilleri ve ısı pompalarının sertifikalı kurulumcularından veri toplayan Mikro Üretim Sertifikasyon Programı (MCS), yılın ilk altı ayında 27 bin kurulum kaydedildiğini ve 2024’ün ısı pompaları için rekor bir yıl olmaya hazır olduğunu açıkladı.

MCS, bu rakamın, temiz ısıtma sektörünün gelişimi için yeni bir zirveye işaret ettiğini ve kurulumların 2023’ün aynı dönemine göre yüzde 45 arttığını belirtti. 2023 yılı da teknoloji için kendi başına bir rekor yıl olarak kabul ediliyordu.

MCS CEO’su Ian Rippin, ısı pompalarının artan popülaritesinin, bu Nisan ayında ikinci yılını kutlayan hibe programına borçlu olduğunu ifade ederek, “Son zamanlarda yayınlanan Galler için Isı Stratejisi, ısı pompalarına açık bir bağlılığı vurguluyor ve Kazan Yükseltme Planı gibi girişimler – bir ısı pompasının kurulumu için 7.500 sterline kadar kaynak sağlıyor – tüketicilere destek sağlamada hayati önem taşıyor. 2024’te rekor sayıda sertifikalı ısı pompası kurulumunun rekor sayıda BUS başvurusuyla aynı zamana denk gelmesi tesadüf değil; bu, daha fazla ev sahibinin düşük karbon teknolojisine erişimini sağlıyor.” açıklamasını yaptı.

Hükümetin yayınladığı verilere göre, Haziran 2024’te Kazan Yenileme Programı’na (BUS) yapılan başvurular, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 81 artarak toplam başvuru sayısı 2 bin 687’ye ulaştı.

Enerji Güvenliği ve Net Sıfır Departmanı, hibe programına toplamda 46 bine yakın başvuru alındığını ve bunların yüzde 96’sının hava kaynaklı ısı pompalarına yönelik hibeler olduğunu bildirdi.

MCS, 2024’ün evsel pil depolama açısından bereketli bir yıl olmasını beklediğini belirterek, yılın ilk altı ayında, önceki takvim yıllarının tamamından daha fazla evsel enerji depolama sistemi kurulduğunu kaydetti. Kuruluş, 2024’ün ilk yarısında yaklaşık 8 bin yerli enerji depolama sisteminin kurulduğunu ve bunun 2021’de yeni kurulum standartlarının yürürlüğe girmesinden bu yana teknolojinin “dikkat çekici yükselişinin” kanıtı olduğunu söyledi. Ayrıca bu durum, enerji tüketicilerinin kendilerini enerji fiyatlarındaki oynaklıktan koruyabilecek çözümlere olan talebini de gösteriyor.

#
Anasayfa      batarya      İngiltere’de ısı pompaları ve evsel batarya depolama 2024’te rekor kıracak

İngiltere’de ısı pompaları ve evsel batarya depolama 2024’te rekor kıracak
Güneş panelleri, ev pilleri ve ısı pompalarının sertifikalı kurulumcularından veri toplayan Mikro Üretim Sertifikasyon Programı (MCS), yılın ilk altı ayında 27 bin kurulum ka…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-26
Enable Notifications OK No thanks