BOLTA
Enerji Haberleri

Köyceğiz’de bulunan Sultaniye Kaplıcaları Yaz Kış Açık

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Sultaniye Kaplıcaları, yılın her dönemi ziyaretçilerini ağırlıyor. Köyceğiz Belediyesi tarafından işletilen kaplıcalar, Türkiye’nin en yüksek radyoaktivitesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor ve kış aylarında bile yoğun ilgi görüyor.

Türkiye’nin en yüksek radyoaktivitesine sahip olan Sultaniye Kaplıcaları, hem yerli hem de yabancı turistleri cezbederken, kaplıca suyunun romatizma, siyatik, cilt ve kadın hastalıklarına iyi geldiği ifade ediliyor. 39 derece sıcaklıktaki su, kalsiyum klorür, kalsiyum sülfat, kalsiyum sülfür ve radon içeriğiyle şifa dağıtıyor.

Antik kalıntılara dayanarak, kaplıcanın iki bin yıl önce Kaunoslular tarafından keşfedildiği tahmin ediliyor. Köyceğiz Gölü’nün güney batısında, Ölemez Dağı’nın eteklerinde yer alan Sultaniye Kaplıcaları, M.Ö. 100 yıllarında Kaunoslular tarafından kullanılmış. Bizans döneminde ise genişletilerek konaklama tesisleri yapılmış. Günümüzde Bizans döneminde yapılan bu tesisler, Köyceğiz Gölü’nün suları altında kalmış. Roma döneminde ise kaplıca, kapsamlı bir hastane haline getirilmiş. Kaynaklara göre, hastanenin girişine “Tanrılar adına buraya ölüm giremez” yazısı kazınmış ve Ölemez Dağı ismi de buradan gelmiştir.

Kaplıcalarda 2 kapalı havuz ve 1 açık havuz bulunuyor. Kapalı havuzlardan biri sadece kadınlara, diğeri ise ailelere hizmet veriyor. Kaplıcalara giriş ücreti 20 TL olup, Köyceğiz ve Dalyan’dan günübirlik teknelerle ulaşım sağlanabiliyor.

Köyceğiz’den düzenlenen tekne turları ile vatandaşlar kaplıcaları ziyaret edebilir ve çamur banyosu yapabilirler. Ayrıca kaplıca çevresinde bungalow kiralama imkanı da bulunuyor.

Köyceğiz Yürüyüş Grubu Rehberi Kudret Önal, ‘Burada 3 tane havuz var. Yanımızdaki havuz sadece bayanlara özel. İki tanesi kapalı, bir de açık havuzu var. Yıl boyu açık burası. Herkes isteyip gelebilir. Kalacak bungalov evler de var.’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

The post Köyceğiz’de bulunan Sultaniye Kaplıcaları Yaz Kış Açık appeared first on Jeotermal Haber.

#
Anasayfa      Köyceğiz Kaplıca      Köyceğiz’de bulunan Sultaniye Kaplıcaları Yaz Kış Açık

Köyceğiz’de bulunan Sultaniye Kaplıcaları Yaz Kış Açık
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Sultaniye Kaplıcaları, yılın her dönemi ziyaretçilerini ağırlıyor. Köyceğiz Belediyesi tarafından işletilen kaplıcalar, Türkiye’nin en y…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-26
Enable Notifications OK No thanks