BOLTA
Enerji Haberleri

ABD, 2024 yılında güneş enerjisi üretiminde patlama yaşadı!

ABD’de güneş enerjisi üretimi 2024’ün ilk beş ayında bir önceki yıla göre %25’lik bir artış göstererek önemli bir sıçrama yaşadı. Güneş’ten elektrik elde etme yöntemi olan fotovoltaik teknolojilerin maliyetlerindeki düşüş ve ABD’nin vergi teşvikleri, güneş enerjisi santrallerinin inşasında büyük bir patlamaya sebep oldu.

Enerji Bilgi İdaresi, resmi rakamları açıkladı

Enerji Bilgi İdaresi (EIA), büyük ölçekli güneş enerjisi üretiminin yüzde 29, küçük ölçekli tesislerin ise yüzde 18 arttığını bildirdi. Bu büyüme, güneş enerjisini ABD genelindeki enerji ihtiyacını karşılama konusunda, kömür üretimini geride bırakarak zirveye oynar hale getirdi.

abd-2024-yilinda-gunes-enerjisi-uretiminde-patlama-yasadi-2

Diğer enerji kaynakları yıllık bazda nispeten sabit rakamlarda seyrederken, doğal gaz tüketimindeki yüzde 5’lik artış hala önemli miktarda elektrik üretimi anlamına geliyor. Bu rakamlar, rüzgar ve güneş enerjisindeki toplam artışı tek başına karşılıyor.

Bununla birlikte, ABD’deki genel enerji kullanımı toplamda yüzde 4 arttı, bu da Bitcoin madenciliği, veri merkezi genişlemesi ve cihazların elektrikli hale gelmesi gibi faktörlerin etkisiyle elektrik tüketim yöntemlerinde büyük bir değişime işaret ediyor.

EIA, güneş enerjisi üretiminin 2024’te yüzde 42’ye dayanabileceğini belirtti ve güneş enerjisi için en verimli ayların henüz gelmediğini de eklememiz gerek. Güneş ve rüzgar enerjisi tesislerinin inşasındaki patlamanın önümüzdeki aylarda devam etmesi bekleniyor. Bu büyüme, yenilenebilir enerji kaynaklarının daha iyi kullanılmasını sağlayacak olan pil depolama yatırımlarıyla da desteklenecek.

Doğal gaz hala elektrik üretiminde en önemli kaynak konumunda… Ancak, güneş enerjisindeki hızlı büyüme, rüzgar tesislerinde önümüzdeki dönemde beklenen artış ve pil depolama kapasitesi ile birlikte, Amerika Birleşik Devletleri için daha temiz ve daha sürdürülebilir bir enerji dönemine girecekmişiz gibi görünüyor.

The post ABD, 2024 yılında güneş enerjisi üretiminde patlama yaşadı! appeared first on FutureFlow.Life.

#
Anasayfa      Genel      ABD, 2024 yılında güneş enerjisi üretiminde patlama yaşadı!

ABD, 2024 yılında güneş enerjisi üretiminde patlama yaşadı!
ABD’de güneş enerjisi üretimi 2024’ün ilk beş ayında bir önceki yıla göre %25’lik bir artış göstererek önemli bir sıçrama yaşadı. Güneş’ten elektrik elde etme yöntemi olan fo…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-26
Enable Notifications OK No thanks