BOLTA
Enerji Haberleri

2027’den itibaren her yıl 100 bin metrik ton yeşil amonyak piyasaya sunulacak

Yazar: Dr. İlker ŞENGÜLER

EnBW Energie Baden-Württemberg AG (EnBW), Batı Norveç’teki Skipavika Yeşil Amonyak (SkiGA) projesinden 100 bin metrik ton yeşil amonyağı pazarlamaya başlıyor.

EnBW Energie’nin bu başarısı da onu pazarın ilk tedarikçilerden biri yapıyor.  2027’den itibaren piyasaya sunulması planlanan ürünün Norveç’teki Skipavika limanı, Batı Avrupa’daki seçili terminaller veya Almanya dahil olmak üzere endüstriyel sahalar gibi çeşitli teslimat yerlerine taşınabileceği bildiriliyor.

SkiGA, yerel yeşil elektriği kullanarak Avrupa’nın ilk emisyonsuz yeşil amonyak üretim tesislerinden biri ve bu nedenle enerji sektöründe ve genel olarak endüstriyel süreçlerde iklim dostu üretim süreçleri oluşturmak için önemli ve öncü çalışmalar yürütüyor. Planlanan elektrolizörün çıktısı 130 MW. İklim dostu üretim süreci, gri amonyak kullanımına kıyasla yıllık karbon emisyonlarını yaklaşık 240 bin metrik ton azaltabileceği öngörülüyor.

https://ilkersenguler.blogspot.com/2024/07/avrupann-ilk-emisyonsuz-uretim.html

#
Anasayfa      amonyak      2027’den itibaren her yıl 100 bin metrik ton yeşil amonyak piyasaya sunulacak

2027’den itibaren her yıl 100 bin metrik ton yeşil amonyak piyasaya sunulacak
Yazar: Dr. İlker ŞENGÜLER EnBW Energie Baden-Württemberg AG (EnBW), Batı Norveç’teki Skipavika Yeşil Amonyak (SkiGA) projesinden 100 bin metrik ton yeşil amonyağı pazarlamaya…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-29
Enable Notifications OK No thanks