BOLTA
Enerji Haberleri

Toroslar EDAŞ’tan Rekor Sıcaklarla Mücadele

toroslar_elektirk_dağıtım

Kesintisiz ve Sürdürülebilir Enerji Hedefi
Toroslar EDAŞ, Adana’da yürüttüğü bakım ve onarım çalışmaları ve gerçekleştirdiği yatırımlarla, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının olumsuz etkilerinden elektrik şebekesini korumayı başardı. Hava sıcaklıklarının elektrik yükünü yüzde 63 (468 MW) artırmasına rağmen, şehrin kesintisiz enerji ihtiyacı karşılandı.

Artan Enerji Tüketimi İçin Çalışmalar

Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nden Toroslar EDAŞ, sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak ve insan ve teknoloji odaklı projeler üreterek Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük ediyor. Artan sıcaklıklar nedeniyle yükselen enerji tüketimini karşılamak için çalışmalarına hız verdi. Toroslar EDAŞ, yakın tarihin en sıcak günü olarak kayıtlara geçen 21 Temmuz da dahil olmak üzere, son günlerde artan sıcaklıklar ve klima kullanımıyla yükselen elektrik talebini karşılamak için 7 gün 24 saat çalışıyor.

Abone Sayısı ve Enerji Tüketimi Artışı
Haziran 2024’te, bir önceki yılın aynı dönemine göre Adana’da abone sayısı yüzde 2 artarken, artan tüketim nedeniyle enerji talebi yüzde 63 arttı. Enerji talebindeki artış, yaklaşık 541 bin abonenin anlık tüketimine veya 24 bin nüfuslu Karataş ilçesinin anlık tüketiminin 21 katı büyüklüğüne denk gelen 468 MW olarak gerçekleşti.

Yatırımlar ve Elektrik Dağıtım Faaliyetleri

Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Kilis ve Mersin’de 2013 yılından beri yatırımlarına devam eden Toroslar EDAŞ, EPDK verilerine göre 2016-2020 yılları arasında Türkiye’nin elektrik altyapısına en fazla yatırım yapan şirket oldu. 2021-2023 yıllarında da yatırımlarını sürdüren Toroslar EDAŞ, Adana’da toplam 13.104 trafo merkeziyle rekor sıcaklıklarda çalışmalarına devam ediyor.

Enerjisa Oguzhan Ozsurekci Toroslar EDAŞ’tan Rekor Sıcaklarla Mücadele Elektrik

Genel Müdür Oğuzhan Özsürekci’nin Açıklamaları
Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, “Hissedilen sıcaklıkların olağanüstü artışı sonrası trafolarda aşırı yüklenme görüyoruz. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle ev ve iş yerlerinde artan elektrikli alet kullanımı, enerji tüketimini en üst noktaya taşıyor. Bu dönemde yaşanan aksaklıkların büyük bir kısmı kaçak elektrik kullanımının da olduğu ilçelerde gerçekleşti. Toroslar EDAŞ olarak, müşteri memnuniyetini birinci öncelik olarak belirledik ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi. Ayrıca, müşterilerin yüksek güce sahip elektrikli alet kullanımı öncesi yapacakları güç artırım taleplerinin, elektrik altyapısı için gerekli yatırımların zamanında yapılmasına olanak sağlayacağını belirtti.

Toroslar EDAŞ Hakkında

Enerjisa Enerji Dağıtım Şirketleri, yatırım, teknoloji ve müşteri memnuniyeti alanlarında elektrik dağıtım sektörüne öncülük ediyor. Toroslar EDAŞ, Adana, Gaziantep, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Hatay’da kaliteli ve kesintisiz elektrik hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Enerjisa Enerji’nin diğer elektrik dağıtım şirketleri Başkent EDAŞ, Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak’ta; Ayedaş ise İstanbul Anadolu Yakası’nda hizmet veriyor.

Toroslar EDAŞ’tan Rekor Sıcaklarla Mücadele yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Elektrik      Toroslar EDAŞ’tan Rekor Sıcaklarla Mücadele

Toroslar EDAŞ’tan Rekor Sıcaklarla Mücadele
Kesintisiz ve Sürdürülebilir Enerji HedefiToroslar EDAŞ, Adana’da yürüttüğü bakım ve onarım çalışmaları ve gerçekleştirdiği yatırımlarla, mevsim normallerinin üzerinde seyred…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-29
Enable Notifications OK No thanks