BOLTA
Enerji Haberleri

İngiltere hükümeti yeşil enerji planını başlattı

France 24’ün haberine göre, Başbakan Keir Starmer, İngiltere’nin fosil yakıtlardan uzaklaşmasıyla birlikte yerel yenilenebilir enerji projelerine fon sağlamak amacıyla Great British Energy adlı kamuya ait bir kuruluş kuruyor. Hükümet, İngiltere’nin iklim değişikliği hedeflerine ulaşabilmesi için önümüzdeki beş yıl içinde 8,3 milyar sterlin (10 milyar dolar) tutarında kamu parası ayırdı. Ayrıca petrol ve doğalgazda dışa bağımlılığı azaltarak enerji fiyatlarını düşürmek istiyor.

GB Energy ayrıca özel yatırım çekmeye çalışacak ve hükümet, 60 milyar sterlinlik özel yatırımı artırmayı hedefleyen monarşinin arazi ve mülk holding şirketi Crown Estate ile ilk işbirliğini duyurdu. Crown Estate, GB Energy ortaklığının 2030 yılına kadar yaklaşık 20 milyon eve yetecek, 30 GW’a kadar yeni enerji üretebilecek kadar açık deniz arazisini kiralayacağını tahmin ediyor. Hükümet verilerine göre, İngiltere şu anda açık deniz rüzgârından yalnızca 14 GW enerji üretiyor.

#
Anasayfa      açık denizrüzgar enerjisi      İngiltere hükümeti yeşil enerji planını başlattı

İngiltere hükümeti yeşil enerji planını başlattı
France 24’ün haberine göre, Başbakan Keir Starmer, İngiltere’nin fosil yakıtlardan uzaklaşmasıyla birlikte yerel yenilenebilir enerji projelerine fon sağlamak amacıyla Great …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-07-29
Enable Notifications OK No thanks