BOLTA
Enerji Haberleri

Çalık Holding’de Üst Düzey Atama

temel_kotil

Çalık Enerji’nin Yeni CEO’su: Temel Kotil

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden biri olan ve enerji sektöründe EPC projeleri, yenilenebilir enerji yatırımları, dağıtım ve perakende alanlarında faaliyet gösteren Çalık Enerji’de üst düzey bir atama gerçekleşti. Havacılık ve uzay sanayii sektöründe 30 yılı aşkın deneyime sahip olan Temel Kotil, 1 Ağustos 2024 itibarıyla Çalık Enerji’nin CEO’su oldu.

temel kotil Çalık Holding’de Üst Düzey Atama Çalık enerji

Temel Kotil’in Kariyeri

Temel Kotil, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun oldu. 1986’da ABD Michigan Üniversitesi’nde Uçak Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını, 1987’de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını ve 1991’de de yine Michigan Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamladı. 1991-1993 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde havacılık ve ileri kompozit laboratuvarlarının kuruculuğunu ve yöneticiliğini üstlenen Kotil, aynı fakültede Yardımcı Doçent ve Doçent olarak görev yaptı. Ayrıca, Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Fakülte Dekan Yardımcılığı pozisyonlarında bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevini üstlendikten sonra, 2003 yılında THY’de Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak kariyerine devam etti. 2005 yılında THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. 2005 – 2011 yılları arasında THY Teknik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2010 – 2012 yılları arasında Sun Express Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2015 – 2023 yılları arasında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı ve 2016 – 2024 yılları arasında TUSAŞ Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

Çalık Enerji Hakkında

Çalık Holding iştiraklerinden Çalık Enerji; Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya, Afrika ve Balkanlar’da sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için EPC projeleri, yenilenebilir enerji yatırımları, dağıtım ve perakende faaliyetlerini yürütmektedir. Daha fazla bilgi için www.calikenerji.com.

Çalık Holding Hakkında

Çalık Holding, enerji, inşaat, madencilik, tekstil ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren ve yaklaşık 17 bini aşkın çalışanı ile 34 ülkede hizmet veren bir şirkettir. Dünya genelinde yürüttüğü faaliyetlerde itibarı, güvenilirliği ve uluslararası iş birlikleri ile tanınan Çalık Holding, inovatif iş modelleri geliştirerek sürdürülebilir büyüme sağlamaktadır. İnsan kaynağına verdiği değer ve çalışan odaklı yönetim anlayışı ile ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik hedeflerini tüm yatırımlarına ve projelerine yansıtmaktadır. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) imzacısı olan Çalık Holding, tüm sektörlerde ve coğrafyalarda çeşitliliği, sürdürülebilirliği ve dayanıklılığı ön planda tutmakta; tüm kültürlere, inançlara, etnik kökenlere ve cinsiyetlere eşit davranma ilkesi ile hareket etmektedir. Çevreye saygılı iş anlayışını benimsemektedir. Daha fazla bilgi için www.calik.com.

Çalık Holding’de Üst Düzey Atama yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Çalık enerji      Çalık Holding’de Üst Düzey Atama

Çalık Holding’de Üst Düzey Atama
Çalık Enerji’nin Yeni CEO’su: Temel Kotil Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden biri olan ve enerji sektöründe EPC projeleri, yenilenebilir enerji yatırımları, dağıtım…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-05
Enable Notifications OK No thanks