BOLTA
Enerji Haberleri

Küba güneş enerjisi üretimini yedi kat artıracak

Küba yerel kaynaklarının haberine göre, Enerji ve Madenler Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Müdürü Rosell Guerra, iki fotovoltaik güneş enerjisi projesinin tamamlanmasıyla bu yöntemle üretilen elektrik enerjisinin 2 bin MW’ın üzerine çıkacağını söyledi.

Bakanlık yetkilisi, “Bu rakam, son birkaç yılda kurduğumuz gücün, geçen Temmuz ayı sonunda sadece 286 MW seviyesinde olan gücünün kısa bir sürede yedi katına çıkması anlamına geliyor.” dedi. Guerra, projeksiyonun, gündüz saatleri dışında da güneş enerjisinden faydalanılmasına olanak verecek teknolojileri içerdiğini, bunun da Küba’nın şu anda sadece 10 MW’a sahip olduğu pil bankaları aracılığıyla enerji birikiminin 200 MW artırılmasıyla gerçekleştirileceğini anlattı.

Bakanlık uzmanı, güneş enerjisine enerjiye yönelik makro yatırım programının sadece elektrik sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda yılda yaklaşık 900 bin ton yakıt tüketimini de azaltacağını söyledi. Ayrıca, Elektrik Birliği ile eyaletin merkezi yönetimine bağlı diğer bakanlıklar ve kurumlar ile her ilin hükümeti arasında güneş enerjisi gelişme projeksiyonunu gerçeğe dönüştürmek için sağlanan entegrasyonu vurguladı.

#
Anasayfa      E-Bülten      Küba güneş enerjisi üretimini yedi kat artıracak

Küba güneş enerjisi üretimini yedi kat artıracak
Küba yerel kaynaklarının haberine göre, Enerji ve Madenler Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Müdürü Rosell Guerra, iki fotovoltaik güneş enerjisi projesinin tamamlanmasıyla bu y…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-06
Enable Notifications OK No thanks