BOLTA
Enerji Haberleri

Doğan Holding’den Sürdürülebilir Madenciliğe Yatırım

Dogan_holdin_Begümhan_Doğan

Yeşil Ekonomi ve Teknolojik Dönüşüm İçin Önemli Adım
Doğan Holding, geleceğin teknolojilerini ve yeşil ekonomi dönüşümünü desteklemek amacıyla madencilik sektörüne yatırım yapma kararı aldı. Bu yatırım, Türkiye’nin cari açığına önemli katkılar sağlayacak.

Stratejik Ortaklık ve Hisse Alımı
Doğan Holding, Türkiye’nin köklü maden şirketleri Gümüştaş Madencilik ve Doku Madencilik’in yüzde 50 hissesini Kurmel Holding A.Ş.’den, yüzde 25 hissesini ise Ortadoğu Otomotiv’den satın alarak madencilik sektörüne girdi. Bu adım, Türkiye’nin ekonomik büyümesine ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacak. Kurşun, çinko, bakır ve pirit gibi cevherler üreten bu şirketler, kurşun-çinko konsantre üretiminde Türkiye’nin en büyükleri olmayı hedefliyor.

Dogan holdin Begumhan Dogan Doğan Holding’den Sürdürülebilir Madenciliğe Yatırım Aydın Doğan

Gelecek Vizyonu ve Hedefler
Doğan Holding, uluslararası standartlara göre öngörülen 12 milyon ton görünür rezervi olan maden sahalarından yıllık 1 milyon ton üretim yapmayı planlıyor. Yeraltı madencilik metotları ile çalışılacak bu saha ile birlikte, şirket bünyesindeki 90’dan fazla arama ruhsatında özellikle bakır ve manganez gibi batarya mineralleri aranacak. Önümüzdeki dört yıl içerisinde sadece Niğde Bolkar sahası özelinde 100 milyon ABD doları tesis ve yeraltı madencilik yatırımı yapılması planlanıyor.

Sondajlı Arama Faaliyetleri ve Keşif Yatırımları
Doğan Holding, Gümüştaş tarafından sürdürülen jeolojik aramalara devam edecek ve yıllık ortalama 100.000 metre olan sondajlı arama faaliyetlerini artırarak Türkiye’nin yeraltı kaynaklarını keşfetmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin Cari Açığına ve Yerel Kalkınmaya Katkı

Ekonomik ve Sosyal Katkılar
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, yeni yatırımın yüzde 100 ihracat potansiyeli ile Türkiye’nin cari açığına ve madenciliğin GSYİH içindeki oranının artmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Faralyalı, bu yatırımların Türkiye’nin farklı bölgelerinde yerel ekonomiye destek olacağını ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunacağını vurguladı. Ayrıca, bataryalar, güneş panelleri ve elektrikli araçlar gibi sürdürülebilir teknoloji ürünleri için bakır gibi baz metallerin kritik ham maddeler olduğunu belirterek, bu yatırımın Türkiye’nin yeşil dönüşüm yolculuğunda önemli bir alan olduğunu söyledi.

Madencilikte Çevre Dostu Yaklaşım

Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk
Doğan Holding, tüm iş süreçlerine sürdürülebilirlik politikası ve ÇSY kriterlerini entegre ederek madencilik faaliyetlerini uluslararası prensipler doğrultusunda çevre iyileştirme ve sosyal sorumluluk çalışmalarına öncelik vererek yürütmektedir. Faaliyetlerin her aşamasında şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine bağlı kalarak, tüm paydaşlarla açık ve dürüst iletişim kurmayı hedeflemektedir.

Doğan Holding Hakkında

Kurumsal Yapı ve Faaliyet Alanları
5 yıldır Türkiye ekonomisine değer katan Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., iş dünyasına Onursal Başkan Aydın Doğan’ın 1959 yılında Mecidiyeköy Vergi Dairesi’ne kaydolması ve 1961’de otomotiv alanında ilk şirketini kurması ile girmiştir. Bugün Doğan Grubu Şirketleri, elektrik üretimi, sanayi ve ticaret, otomotiv ticaret ve pazarlama, finansman ve yatırım, internet ve eğlence, gayrimenkul yatırımları gibi alanlarda yenilikçi vizyonları ile öncü rol üstlenmektedir. Doğan Grubu, küresel başarıyı hedefleyen ve uluslararası gruplarla stratejik iş birlikleri kurarak faaliyetlerini verimli bir şekilde yürütmektedir.

Doğan Holding

Doğan Holding’den Sürdürülebilir Madenciliğe Yatırım yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Aydın Doğan      Doğan Holding’den Sürdürülebilir Madenciliğe Yatırım

Doğan Holding’den Sürdürülebilir Madenciliğe Yatırım
Yeşil Ekonomi ve Teknolojik Dönüşüm İçin Önemli AdımDoğan Holding, geleceğin teknolojilerini ve yeşil ekonomi dönüşümünü desteklemek amacıyla madencilik sektörüne yatırım yap…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-07
Enable Notifications OK No thanks