BOLTA
Enerji Haberleri

Buharkent Jeotermal Kaynaklarından Yararlanamayınca Doğalgaza Geçti

Yıllardır jeotermal kaynakları şehir ısıtma sisteminde kullanmak için çaba sarf eden Buharkent Belediyesi, istediği sonucu alamayınca doğalgaza projesine dönüş yaptı.

Tamamen yerli enerji kaynağımız olan jeotermal kaynakların şehir ısıtmasında kullanımı için gerekli alt yapı yapılamayınca yine tamamen dışa bağımlı olduğumuz doğalgaza dönüldü.

Aydınlık gazetesinde yayınlanan haberde bu şu açıklamalar yapıldı.

Aydın’ın en doğusunda bulunan ve Aydın merkeze 85, Denizli’ye 41 kilometre uzaklıktaki Buharkent ilçesinde 3 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Erol, 13 bin nüfuslu ilçedeki jeotermal enerjinin konutlarda kullanılması projesi hakkında Aydınlık’a şu bilgileri verdi:

“2017 yılında bu konuda bir çalışma başlattık. Aydın, jeotermal yataklar konusunda çok zengin bir ilimiz. İlçemiz de bu yataklardan ismini alıyor. Bu alanda çok sayıda enerji santrali de var. İstedik ki bu yerli ve milli enerjimizden yararlanarak ilçemizi jeotermal enerjiyle ısıtalım. Çok ucuza mal olacaktı. Ancak harekete geçtiğimizde karşımıza Aydın Büyükşehir Belediyesi çıktı. ‘Bu konuda yetki bizdedir. Bizim iznimiz olmadan bu işi yapamazsınız.’ mealinde bir yazıyla itiraz ettiler.

“Bütün girişimimize rağmen bu engeli aşamadık. Kendileri de bu konuda bir çaba harcamıyor. Yani isteriz ki biz yapamıyorsak onlar yapsın. Öncü olsun. Aydın’ın bütün konutları bu enerjiden yararlanarak ısınsın. Maalesef bugüne kadar bir çaba yok…

“En son bu konuda ‘İlçe belediyeleri de yatırım yapabilir.’ ibaresini yasaya ekleyerek yasal engeli ortadan kaldıralım dedik. Bu konudaki girişimlerimiz de şu ana kadar sonuç vermedi. Ancak bu işin de peşini bırakmış değiliz. Jeotermal zengini Aydın bu enerjiden daha düşük fiyatla yararlansın ve örnek olsun.”

Başkan Erol, vatandaşların temiz enerji konusundaki ısrarları nedeniyle ilçeye doğal gaz getirme kararı aldıklarını ve bunun için de altyapı çalışmalarının başladığını belirterek, “Vatandaşlarımız haklı olarak temiz ve ucuz enerji konusunda ısrar ettiler ve biz de ilçemizde bunun altyapısını başlattık. 3 ay içinde altyapı çalışmaları biterek konutlara doğal gaz vereceğiz. Yaklaşık 4 bine yakın konut var ve bunlara kısa sürede doğal gaz verilecek.” dedi.

Kaynak; Aydınlık Gazetesi

https://www.aydinlik.com.tr/haber/turkiye-jeotermal-kaynaklarda-dunyada-ve-avrupada-kacinci-sirada-jeotermal-enerjide-turkiye-birincisi-hangi-sehir-buharkent-buhardan-neden-yararlanamiyor-484549

The post Buharkent Jeotermal Kaynaklarından Yararlanamayınca Doğalgaza Geçti appeared first on Jeotermal Haber.

#
Anasayfa      buharkent jeotermal      Buharkent Jeotermal Kaynaklarından Yararlanamayınca Doğalgaza Geçti

Buharkent Jeotermal Kaynaklarından Yararlanamayınca Doğalgaza Geçti
Yıllardır jeotermal kaynakları şehir ısıtma sisteminde kullanmak için çaba sarf eden Buharkent Belediyesi, istediği sonucu alamayınca doğalgaza projesine dönüş yaptı. Tam…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-11
Enable Notifications OK No thanks