BOLTA
Enerji Haberleri

Güre Jeotermal Isınma Sistemi Artık Belediye Yönetiminde

Edremit ilçesinde uzun süredir devam eden Güre jeotermal ısınma sistemi sorunu, yapılan anlaşma ile çözüme kavuşturuldu.

Edremit ilçesinde uzun süredir devam eden Güre jeotermal ısınma sistemi sorunu, yapılan anlaşma ile çözüme kavuşturuldu. 10 Ekim 1999 tarihinde Güre Çağdaş Eğitim Vakfı ile Güre Belediyesi arasında imzalanan ve 22 yıllığına geçerli olan sıcak suyun ısısının verilmesi sözleşmesi, 28 Ekim 2021 tarihinde sona erdi. Ancak, sistem belediye tarafından bugüne kadar devralınamamıştı ve bu durum ilçede önemli bir sorun oluşturmuştu.

Yapılan görüşmeler ve uzlaşma sonucunda, 1 Eylül 2024 itibarıyla Güre jeotermal ısınma sistemi tamamen Edremit Belediyesi’nin kontrolüne geçti. Güre Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Ahmet Çetin ile yapılan anlaşma, bu uzun süredir çözülemeyen sorunun sona ermesini sağladı.

Belediye yetkilileri, Edremit ve Edremitliler için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, “Çözülemeyen sorunları çözecek, ilçemizin refahını artıracak adımları atmaktan geri durmayacağız” şeklinde bir açıklama yaptı.

Kaynak; Halkın Sesi Gazetesi

The post Güre Jeotermal Isınma Sistemi Artık Belediye Yönetiminde appeared first on Jeotermal Haber.

#
Anasayfa      Edremit Jeotermal      Güre Jeotermal Isınma Sistemi Artık Belediye Yönetiminde

Güre Jeotermal Isınma Sistemi Artık Belediye Yönetiminde
Edremit ilçesinde uzun süredir devam eden Güre jeotermal ısınma sistemi sorunu, yapılan anlaşma ile çözüme kavuşturuldu. Edremit ilçesinde uzun süredir devam eden Güre jeo…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-11
Enable Notifications OK No thanks