BOLTA
Enerji Haberleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi enerji tüketiminin yüzde 39’unu güneş enerjisinden sağlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında temiz ve yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımına duyulan ihtiyaç üzerine güneş enerji santrallerine yeni yatırımlar gerçekleştirildi.

Yaklaşık beş yıl önce yedi adet olan güneş enerji santraline 10 adet yeni santral daha ekleyerek sayıyı 17’ye çıkarttığını belirten büyükşehir belediyesi, yeni güneş enerji santral yatırımlarıyla kurulu gücü 9,49 MW’a ulaştırarak enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 39,59’unu güneş enerji santrallerinden karşılamaya başladığını söyledi.

Öte yandan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı hizmet binası çatısı ile Manavgat Toptancı Hali çatısına da güneş enerji santral yatırımları planlandığı açıklandı.

#
Anasayfa      Antalya Büyükşehir Belediyesi      Antalya Büyükşehir Belediyesi enerji tüketiminin yüzde 39’unu güneş enerjisinden sağlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi enerji tüketiminin yüzde 39’unu güneş enerjisinden sağlıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında temiz ve yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımına duyulan ihtiyaç üz…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-13
Enable Notifications OK No thanks