BOLTA
Enerji Haberleri

Sunvital Enerji’den Kütahya’da Önemli Bir GES Projesi

sunvital_enerji_yatirim

11 yıllık deneyimiyle 200’den fazla projeye imza atan Sunvital Enerji, yenilenebilir enerji sektöründeki başarılarına bir yenisini daha ekliyor. Şirketin son projesi olan Kütahya’daki 3.903 kWp kapasiteli Arazi Güneş Enerji Santrali (GES), bölgenin enerji ihtiyacını karşılamanın yanı sıra çevreye de önemli katkılar sunacak.

Yıllık 5.6 Milyon Kilovatsaat Elektrik Üretimi

Kütahya’daki arazi GES projesinde 7098 adet güneş paneli bulunuyor. Bu santral, yılda 5.681.501 kilovatsaat elektrik üretim kapasitesine sahip olup, bu miktar 1869 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Proje, yılda yaklaşık 2.5 milyon kilogram karbondioksit salınımını önleyerek küresel ısınmayla mücadeleye de önemli bir katkı sağlayacak.

sunvital enerji yatirim Sunvital Enerji’den Kütahya’da Önemli Bir GES Projesi Elektrik

Enerji Bağımsızlığı ve Çevre Duyarlılığı

Sunvital Enerji‘nin kurucu ortağı Murat Kılıç, bu projeyle ülkenin enerji bağımsızlığına katkı sağladıklarını ve çevreye duyarlı bir şirket olarak bu yöndeki kararlılıklarını gösterdiklerini ifade etti. Kılıç, “Yenilenebilir enerji yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin Yeşil Dönüşüm Hedeflerine Katkı

Kütahya’da tamamlanan bu büyük ölçekli arazi GES projesi, Türkiye’nin yeşil dönüşüm hedeflerine ulaşmasında kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. Proje, sadece bölge ekonomisine canlılık kazandırmakla kalmayacak, aynı zamanda ülkemizin enerji geleceğini de şekillendirecek.

Arazi GES’lerin Avantajları

Murat Kılıç, Arazi GES’lerin yenilenebilir enerji sektöründe sunduğu önemli avantajlara dikkat çekti. “Arazi GES’ler, daha büyük ölçekli kurulumlara olanak tanıyarak enerji üretim kapasitemizi artırıyor. Geniş alanlarda yer aldıkları için panelleri optimum yerleşim ve açıyla konumlandırarak enerji verimliliğini maksimum seviyeye çıkarabiliyoruz” dedi.

Sunvital Enerji’den Kütahya’da Önemli Bir GES Projesi yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Elektrik      Sunvital Enerji’den Kütahya’da Önemli Bir GES Projesi

Sunvital Enerji’den Kütahya’da Önemli Bir GES Projesi
11 yıllık deneyimiyle 200’den fazla projeye imza atan Sunvital Enerji, yenilenebilir enerji sektöründeki başarılarına bir yenisini daha ekliyor. Şirketin son projesi olan Küt…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-14
Enable Notifications OK No thanks