BOLTA
Enerji Haberleri

Tosyalı’dan Angola’da Sonangol ile Ortak Çelik Yatırımı

Tosyali_Holding_Sebastiao_Gaspar_Marti

Tosyalı Holding, Angola’daki iştiraki Tosyalı Iron & Steel Angola S.A. (“TISA”) ile ülkenin en büyük petrol ve gaz şirketi olan Sonangol’u ortaklık yapısına dahil ederek Angola’daki demir çelik yatırımlarını daha da güçlendirme kararı aldı. Bu yeni ortaklık ile Tosyalı, Angola’da mevcut demir cevheri yatırımını genişleterek entegre bir demir çelik tesisi kurmayı planladığını duyurdu. Bu açıklama, Angola Cumhuriyeti Maden Kaynakları, Petrol ve Gaz Bakanı Diamantino Pedro Azevedo ve beraberindeki heyetin Tosyalı Demir Çelik İskenderun Tesisini ziyareti sırasında yapıldı.

Tosyalı’nın Afrika’daki Yatırımları Genişliyor
Global yeşil çelik üreticisi Tosyalı, Türkiye, Cezayir, Libya, Senegal, Angola ve İspanya’daki yatırımları ile dikkat çekiyor. Afrika kıtasındaki varlığını güçlendiren Tosyalı, Angola’da Sonangol ile yeni bir iş birliğine giderek yatırımlarını büyütmeye devam ediyor.

Tosyali Holding Sebastiao Gaspar Marti Tosyalı’dan Angola’da Sonangol ile Ortak Çelik Yatırımı Angola Cumhuriyeti Maden Kaynakları

Angola Cumhuriyeti Maden Kaynakları, Petrol ve Gaz Bakanı Diamantino Pedro Azevedo, Angola’nın Türkiye Büyükelçisi Jose Gonçalves Martins Patricio ve Sonangol Yönetim Kurulu Başkanı Sebastiao Gaspar Martins’in Tosyalı Demir Çelik İskenderun Tesisini ziyareti sonrasında yapılan açıklamada, Tosyalı’nın Angola’daki demir cevheri yatırımına entegre bir demir çelik tesisi eklemek için Sonangol ile iş birliği yapacağı duyuruldu.

Yeni Çelik Tesisi ve Kassinga Bölgesi Yatırımları
Bu ortaklık kapsamında, Kassinga Bölgesi’ndeki demir cevheri madenlerinin yeniden faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Ayrıca, başkent Luanda’nın güneybatısındaki Mocamedes’te bulunan Sacomar Maden Terminali’nde entegre bir çelik tesisi kurulacak. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bu iş birliğinin hem Angola’nın demir-çelik ve madencilik sektörlerine hem de ülkenin petrol ve gaz dışı sektörlere yönelme stratejisine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Angola’nın Endüstriyel Kalkınmasına Katkı
Tosyalı, Angola’daki en büyük demir cevheri rezervlerine sahip olan Kassinga Bölgesi’nde yatırımlarını sürdürüyor. 2 milyar ton demir cevheri rezervine sahip bu proje ile yıllık 10 milyon ton demir cevheri işleme kapasitesine ulaşılması hedefleniyor. 2027 yılında tamamlanması planlanan yeni çelik tesisi ile birlikte, madenden tesise uzanan tam entegre bir endüstri kompleksi kurulacak. Bu proje, Angola’nın petrol ve doğalgaz dışı sektörlerdeki endüstriyel yatırımlarının önünü açarak, yerel ekonominin daha da geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Tosyalı’dan Angola’da Sonangol ile Ortak Çelik Yatırımı yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Angola Cumhuriyeti Maden Kaynakları      Tosyalı’dan Angola’da Sonangol ile Ortak Çelik Yatırımı

Tosyalı’dan Angola’da Sonangol ile Ortak Çelik Yatırımı
Tosyalı Holding, Angola’daki iştiraki Tosyalı Iron & Steel Angola S.A. (“TISA”) ile ülkenin en büyük petrol ve gaz şirketi olan Sonangol’u ortaklık yapısına dahil ederek …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-15
Enable Notifications OK No thanks