BOLTA
Enerji Haberleri

Almanya’nın çoğunluğu rüzgâr enerjisinin genişletilmesinden yana

CLEW’de yer alan habere göre, Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) ve Dresden Teknik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma kapsamında, Almanların çoğunluğu ülkede rüzgâr enerjisinin daha fazla yaygınlaştırılmasından yana olmaya devam ediyor; batı eyaletlerinde yüzde 68,9’u, doğuda ise yüzde 54,4’ü sektörü destekliyor. Ancak doğu eyaletlerindeki kırsal alanlarda yüzde 41,6 daha fazla rüzgâr enerjisinin geliştirilmesini desteklerken, katılımcıların üçte biri açıkça buna karşı çıkıyor.

İnsanlara ormanlık alanlara rüzgâr türbinleri inşa edilip edilmemesi gerektiği sorulduğunda Almanya genelinde destek yaklaşık yüzde 40 oranında düşüyor. Rüzgâr enerjisinin yaygınlaştırılmasına karşı çıkanlar arasında aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif (AfD) destekçileri de çok daha büyük; partinin doğu eyaletlerindeki seçmenlerinin yüzde 51’i daha fazla geliştirmeye karşı çıkıyor.

Güneş enerjisi genişlemesine destek çok daha büyük, Batı’daki katılımcıların yüzde 84,7’si ve Doğu’daki katılımcıların yüzde 77,9’u destekliyor. Almanya genelindeki her beş kişiden dördü iklim değişikliğinin etkilerinden endişe duyduğunu söyledi. IW, Nisan ve Mayıs 2024’te Almanya genelinde 5 binden fazla yetişkine anket uyguladı.

#
Anasayfa      E-Bülten      Almanya’nın çoğunluğu rüzgâr enerjisinin genişletilmesinden yana

Almanya’nın çoğunluğu rüzgâr enerjisinin genişletilmesinden yana
CLEW’de yer alan habere göre, Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) ve Dresden Teknik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma kapsamında, Almanların çoğunluğu ülkede rüzgâr ener…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-16
Enable Notifications OK No thanks