BOLTA
Enerji Haberleri

Kömür endüstrisinden çekilen bankalar: Küresel karbon emisyonlarında azalma bekleniyor

Harvard Business School tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2014-2021 yılları arasında 82 banka, kömür endüstrisine yönelik 126 adet çekilme politikası yayımladı. Kömür endüstrisi, toplam küresel CO2 enerji emisyonlarının yüzde 40’ından fazlasını oluşturuyor. Bu politikalar, bankaların çevreye olan duyarlılıklarını ve temiz enerjiye geçişi destekleme kararlılıklarını gösteriyor.

Rapor, 13,727 bireysel enerji üretim birimi ve 4,633 tesisin işletme durumunu, kapasitesini, tesis özelliklerini, coğrafi konumunu ve mevcut sahipliğini kapsayan verileri içeriyor. 2014-2020 yılları arasında kömürle çalışan enerji santrallerinin CO2 emisyonlarında belirgin bir azalma gözlendi. Bankaların kömür endüstrisinden çekilme politikaları, küçük şirketlerin alternatif finansman kaynaklarına erişimini zorlaştırıyor ve bu durum, bu şirketlerin kömür faaliyetlerini azaltmasına neden oluyor. Daha az kârlı firmalar, bankaların çekilme politikalarından daha fazla etkileniyor.

Çekilme politikaları, kömür üretiminde ve kömürle çalışan enerji santrallerinin işletilmesinde azalmaya yol açarak, karbon emisyonlarının azalmasına katkı sağlıyor. Bu gelişmeler, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımların artmasına ve temiz enerjiye geçişin hızlanmasına yardımcı oluyor. Rapor, bankaların kömür endüstrisinden çekilme kararlarının, uzun vadede çevresel sürdürülebilirliğe olumlu etkiler yapabileceğini öne sürüyor.

#
Anasayfa      banka      Kömür endüstrisinden çekilen bankalar: Küresel karbon emisyonlarında azalma bekleniyor

Kömür endüstrisinden çekilen bankalar: Küresel karbon emisyonlarında azalma bekleniyor
Harvard Business School tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2014-2021 yılları arasında 82 banka, kömür endüstrisine yönelik 126 adet çekilme politikası yayımladı. Kömür …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-16
Enable Notifications OK No thanks