BOLTA
Enerji Haberleri

YEKA Erzin-2 GES Projesi ile Üretim Başlıyor

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor

IC Enterra’nın Yeni Dönemi
IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin (ENTRA) 136 MWm kapasiteli YEKA Erzin-2 güneş enerjisi santrali, üretime geçiyor. Şirket tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan duyuruya göre, Ağustos ayı sonuna doğru aşamalı olarak faaliyete geçecek olan proje, yıl sonunda tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak.

IC Holding’in Enerji Deneyimi
Enerji sektöründe 25 yılı aşkın deneyimiyle IC Holding bünyesindeki IC Enterra Yenilenebilir Enerji (ENTRA), sürdürülebilir büyümeyi hedefleyerek ve portföyünü çeşitlendirerek faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi projelerinden biri olan 136 MWm kapasiteli YEKA Erzin-2 santralini devreye alıyor.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok

Üretim ve Çevresel Katkı
IC Enterra tarafından yapılan açıklamada, santralin tüm kapasitesinin yıl sonuna kadar devreye gireceği belirtildi. YEKA Erzin-2’nin tam kapasiteyle çalışmasıyla birlikte yıllık ortalama 248,000 MWh enerji üreteceği, bu üretimle yaklaşık 155 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacağı ve yıllık 157 bin ton karbondioksit (CO2) emisyonunun azaltılacağı öngörülüyor.

Geleceğe Yatırım ve Genişleme
IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, Hatay’da yer alan YEKA Erzin-2 Projesi’nin devreye alınmasının, Türkiye’nin sürdürülebilir elektrik üretimine önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. Türkiye genelinde toplam 388 MW kurulu güce sahip 9 hidroelektrik santrali (HES) ile üretim gerçekleştirdiklerini ve yeni yatırımlarla büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, izin süreçleri devam eden 61 MWm Bağıştaş hibrit GES projesi ve toplam 485 MW kurulu güce sahip olacak depolamalı RES ve GES yatırımlarına da devam ettiklerini söyledi.

2026 Hedefleri
IC Enterra, bu yatırımlarla birlikte 2026 yılı sonuna kadar toplamda yaklaşık 1200 MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor. Hem işletmede hem de yatırım sürecindeki projeleriyle geleceğe yatırım yapmayı sürdürüyor.

YEKA Erzin-2 GES Projesi ile Üretim Başlıyor yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Elektrik      YEKA Erzin-2 GES Projesi ile Üretim Başlıyor

YEKA Erzin-2 GES Projesi ile Üretim Başlıyor
IC Enterra’nın Yeni DönemiIC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin (ENTRA) 136 MWm kapasiteli YEKA Erzin-2 güneş enerjisi santrali, üretime geçiyor. Şirket tarafından Kamuoyu Aydı…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-19
Enable Notifications OK No thanks