BOLTA
Enerji Haberleri

Araştırma: Elektrikli araçlarda yangın riski fosil yakıtlı araçlara göre daha düşük

Avustralya’nın Ulaştırma Güvenliği Bürosu tarafından yapılan araştırmaya göre, her 100 bin elektrikli araç başına yalnızca 6,2 yangın vakası rapor edilirken, fosil yakıtlı araçlarda bu sayı 100 binde 61,6 olarak belirlenmiş durumda.

Allt om Elbil’in bildirdiğine göre çalışma, 2010’dan bu yana olan dönemi kapsıyor ve 40 milyon elektrikli otomobil ve hibritten oluşan bir filoyu içeriyor.

Veriler kapsamında fosil yakıtlı araçlardaki yangınların büyük bir kısmı yakıt sızıntılarından ve motor kaynaklı arızalardan kaynaklanıyor. Elektrikli araçlarda ise yangınların çoğu bataryalardan kaynaklanıyor. Ancak, modern elektrikli araç bataryaları, yangın riskini en aza indiren ileri teknolojilerle donatılmış durumda. Güvenlik uzmanları, elektrikli araçların yangın riskini düşük tutan bir dizi faktöre dikkat çekiyor. Bu faktörler arasında batarya yönetim sistemleri, gelişmiş soğutma teknolojileri ve sıkı güvenlik testleri yer alıyor. Bu önlemler, elektrikli araçların yangın riskini fosil yakıtlı araçlara göre daha düşük tutuyor.

Araştırmada, 2010 yılından bu yana elektrikli ve hibrit otomobillerde 511 adet pil yangını vakası tespit edildi. Şarjlı bir araçta yangın riski yüzde 0,0012 iken, içten yanmalı motorlu araçlarda bu oran yüzde 0,1 olduğu görüldü. Bu istatistiğe göre, benzinli veya dizel araçlarda yangın çıkma oranı 80 kat daha fazla olarak değerlendiriliyor.

 

#
Anasayfa      bataryalı elektrikli araç      Araştırma: Elektrikli araçlarda yangın riski fosil yakıtlı araçlara göre daha düşük

Araştırma: Elektrikli araçlarda yangın riski fosil yakıtlı araçlara göre daha düşük
Avustralya’nın Ulaştırma Güvenliği Bürosu tarafından yapılan araştırmaya göre, her 100 bin elektrikli araç başına yalnızca 6,2 yangın vakası rapor edilirken, fosil yakıtlı ar…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-19
Enable Notifications OK No thanks