BOLTA
Enerji Haberleri

Enerjisa Dağıtım Şirketleri: Elektrik Altyapısında Geleceğe Yatırım

enerjisa_trafo

Türkiye’nin enerji dönüşümüne “Herkes için daha iyi bir gelecek” vizyonuyla liderlik eden Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, özelleştirme sürecinden bu yana ülkemizin enerji altyapısını güçlendirmek ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek amacıyla yatırımlarını artırarak sürdürüyor. Elektrik altyapısının modernizasyonu ve genişletilmesi amacıyla bugüne kadar yaklaşık 125 milyar TL’lik yatırım gerçekleştiren şirket, Türkiye’nin enerji altyapısını geleceğe hazırlıyor.

Türkiye’de Enerji Altyapısına Güçlü Yatırımlar

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye genelinde 14 ilde 22 milyondan fazla kullanıcıya kesintisiz ve kaliteli enerji sunmak için çalışıyor. Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ ile sürdürülen bu faaliyetler, insan odaklı çözümler ve inovasyon yaklaşımıyla şekillendiriliyor. Şirket, özelleştirme sonrası süreçte dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlarla elektrik dağıtımını gerçekleştirmekte ve müşteri odaklı çözümleriyle dikkat çekici başarılara imza atmaktadır.

Enerjisa Oguzhan Ozsurekci Enerjisa Dağıtım Şirketleri: Elektrik Altyapısında Geleceğe Yatırım Ayedaş

Altyapı ve İstihdamda Sektöre Yön Veren Yatırımlar

Elektrik dağıtım sorumluluk bölgelerinde sürdürülebilir ve kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyet gösteren Enerjisa Dağıtım Şirketleri, özelleştirmenin tamamlandığı günden 2023 yılı sonuna kadar her yıl yatırımlarını artırarak üç bölgeye toplamda yaklaşık 125 milyar TL yatırım yaptı. Bu yatırımlar sayesinde sadece enerji altyapısını güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda Türkiye ekonomisine ve istihdamına da önemli katkılar sağladı.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, Başkent EDAŞ’ın 2009 yılındaki özelleştirmeden bu yana Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ı kapsayan bölgeye toplamda 57 milyar 350 milyon TL’lik yatırım yaptığını belirtti. Ayedaş, 2013 yılındaki özelleştirme sonrasında İstanbul Anadolu Yakası’nda enerji dağıtım ağını genişletmek ve modernize etmek için 16 milyar 693 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Toroslar EDAŞ ise, 2013 yılından bugüne Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay ve Kilis’te enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla 49 milyar 179 milyon TL’lik yatırımı hayata geçirdi. Özsürekci, “Enerjisa Dağıtım Şirketleri olarak enerji dünyasının dönüşümüne öncülük ediyoruz. Yenilenebilir enerji ve e-mobilite ihtiyaçlarının dağıtım şebekesine entegrasyonu için gerekli yatırımları yapıyoruz” dedi.

Enerji Sektöründe İstihdama Katkı

Enerji sektörünün dönüşümüne liderlik eden Enerjisa Dağıtım Şirketleri, istihdamda da önemli bir rol oynuyor. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) tarafından yayınlanan 2023 yılı Elektrik Dağıtım Sektör raporuna göre, sektörde sağlanan istihdamın %28’ini Enerjisa Dağıtım Şirketleri oluşturuyor. Bu oran, Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin sektördeki önemli konumunu ve istihdama yaptığı katkıyı gözler önüne seriyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Hakkında

Enerjisa Enerji’ye bağlı olan AYEDAŞ, Başkent EDAŞ ve Toroslar EDAŞ, sürdürülebilirlik ve teknolojiyi odağına alarak Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük ediyor. Türkiye’nin %25’ine hizmet sunan bu şirketler, Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak’ta Başkent EDAŞ; İstanbul Anadolu Yakası’nda AYEDAŞ; Adana, Gaziantep, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Hatay’da ise Toroslar EDAŞ ile faaliyetlerini sürdürüyor. Ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Enerji’nin %20 hissesi halka açık olup Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri: Elektrik Altyapısında Geleceğe Yatırım yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Ayedaş      Enerjisa Dağıtım Şirketleri: Elektrik Altyapısında Geleceğe Yatırım

Enerjisa Dağıtım Şirketleri: Elektrik Altyapısında Geleceğe Yatırım
Türkiye’nin enerji dönüşümüne “Herkes için daha iyi bir gelecek” vizyonuyla liderlik eden Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, özelleştirme sür…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-19
Enable Notifications OK No thanks