BOLTA
Enerji Haberleri

Zürih büyük çatılarda güneş enerjisini zorunlu hale getirecek

Almanya PV Magazine aktarımına göre, Zürih kantonunun hükümet konseyi gelecekte 300 metrekareden fazla alana sahip tüm uygun çatıların tamamen fotovoltaik sistemlerle donatılmasını planlıyor. Bu zorunluluğun hem yeni binalar hem de mevcut binalar için geçerli olacağı bildiriliyor.

Tebliğe göre, ekonomik olması şartıyla mevcut binaların çatısı yenilendiğinde veya en geç 2040 yılına kadar güneş enerjisi sistemleriyle donatılması gerekiyor. Yeni binaların enerji ihtiyacının bir kısmını kendilerinin karşılaması zorunlu hale geldi ancak bu düzenleme, çatı alanlarının kullanımını daha da verimli hale getirmek amacıyla kanton enerji kanununun kısmi revizyonunun bir parçası olarak genişletilecek.

Buna ek olarak, hükümet konseyi mevsimsel enerji depolama teknolojilerini teşvik etmeyi planlıyor. Bu amaçla, tebliğde belirtildiği üzere bir vergiyle finanse edilecek bir fonun kurulmasıyla yılda 45 milyon franka (yaklaşık 42,86 milyon euro) kadar finansman sağlanacak. Bu sayede, son tüketiciler için elektrik tarifelerinde yaklaşık yüzde iki oranında bir artış yaratması bekleniyor. Hükümet konseyi, bu finansman fonunu, depolama teknolojilerinin pazar olgunluğuna kadar daha da geliştirilmesini desteklemek için kullanmayı planlıyor.

Enerji Yasasının kısmi revizyonuna ilişkin istişareler 30 Kasım’a kadar sürecek. Danışma, İsviçre’de yasaların, yönetmeliklerin veya önemli siyasi kararların hazırlanması sırasında gerçekleştirilen bir prosedürdür. Kısmi revizyon, çatılar için güneş enerjisi ihtiyacının yanı sıra yeni binalarda cephelerin de genişletilmesini sağlıyor. 10-15 yıl içerisinde mevcut binalarda yenileme zorunlu hale gelecektir. Daha büyük otoparkların da on yıl içinde güneş enerjisi sistemleriyle donatılması gerekiyor.

#
Anasayfa      çatı üzeri güneş enerjisi      Zürih büyük çatılarda güneş enerjisini zorunlu hale getirecek

Zürih büyük çatılarda güneş enerjisini zorunlu hale getirecek
Almanya PV Magazine aktarımına göre, Zürih kantonunun hükümet konseyi gelecekte 300 metrekareden fazla alana sahip tüm uygun çatıların tamamen fotovoltaik sistemlerle donatıl…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-27
Enable Notifications OK No thanks