BOLTA
Enerji Haberleri

Rapor: Endüstriyel sektör 2040 yılına kadar küresel hidrojen talebine öncülük edecek

Uluslararası Deniz Ticaret Odası’nın Hidrojen Talebinin Gerçeğe Dönüşmesi: Hangi Sektörler Önce Gelir raporuna göre, hidrojen talebinin 2040 yılına kadar iki katına çıkabileceği, bunun büyük kısmının “kullanımının daha kolay” olması nedeniyle endüstriyel sektörlerden kaynaklanabileceği belirtiliyor. Talebin geri kalanı ise ulaştırma sektörünün yüzde 5’ten az bir payla yeni endüstriyel kullanımlardan kaynaklanacak.

Raporda, “Önümüzdeki on yıllar için mevcut hidrojen senaryoları, hidrojenin (ve türevlerinin) ilk aşamalardaki ana kullanım alanlarının enerji yoğun endüstri (kimyasallar, gübre, çelik ve çimento), ardından ulaşım sektörü (yol, havacılık) ve son olarak da inşaat sektörü olacağını gösteriyor.” ifadelerine yer verildi. Talep birçok sektörden gelmekle birlikte, altyapı ve düzenleyici zorluklar nedeniyle sektörler arasında kullanım oranı ve zaman çizelgesinin değişiklik göstereceği ve kademeli olarak gerçekleşmesinin muhtemel olduğu tahmin ediliyor.

Raporda, “Halihazırda hammadde olarak hidrojen kullanan endüstriler teknik olarak ileri bir konumdadır, çünkü ekonomik olarak buna izin veriyorlarsa, tek yapmaları gereken hidrojen kaynaklarını değiştirmektir. Ek olarak, ek hidrojen maliyetlerini müşterilerine nispeten kolayca yansıtabilen sektörler, hidrojene dayalı teknolojiler geliştirirlerse ekonomik olarak gelişmiş bir konumdadır. Yine de, endüstri üzerindeki küresel olarak karbonsuzlaştırma baskısı, hidrojen için belirli bir temel yük talebine yol açacaktır.” ifadeleri yer aldı.

#
Anasayfa      E-Bülten      Rapor: Endüstriyel sektör 2040 yılına kadar küresel hidrojen talebine öncülük edecek

Rapor: Endüstriyel sektör 2040 yılına kadar küresel hidrojen talebine öncülük edecek
Uluslararası Deniz Ticaret Odası’nın Hidrojen Talebinin Gerçeğe Dönüşmesi: Hangi Sektörler Önce Gelir raporuna göre, hidrojen talebinin 2040 yılına kadar iki katına çıkabilec…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-27
Enable Notifications OK No thanks