BOLTA
Enerji Haberleri

Almanya, düşük karbonlu ısıtma sistemi destek planını tüm bina sahiplerine açıyor

Almanya Ekonomi Bakanlığı’nın açıklamasına göre, şirketler, kiralık aile evlerinin ev sahipleri ve apartman sahibi topluluklar artık düşük karbonlu ısıtma sistemleri kurmak veya ısı temini için mevcut ağlara erişim sağlamak için Almanya’nın devlete ait kalkınma bankası KfW’den destek almaya hak kazanıyor. Plan, yatırım maliyetlerinin yüzde 30’unu ve özellikle verimli ısı pompaları için ek yüzde 5’ini karşılayarak alıcıları destekliyor. Ayrıca, verimli biyokütle ısıtma sistemleri için 2.500 avroluk sabit bir destek ödemesi ve mevcut gaz veya yağ ısıtma sistemleri 2028’e kadar değiştirilirse bir hız bonusunu da içeriyor.

Kendi mülklerinde yaşayan ev sahipleri, bu yılın Şubat ayından bu yana yüzde 70’e kadar bir destek için başvuruda bulunabiliyorken, kat mülkiyeti sahipleri Mayıs ayından bu yana başvuruda bulunabiliyor. Belediyeler, destek planına 1 Eylül’e kadar başvurabilecek. Bakanlık, Şubat sonu ile Ağustos sonu arasında yaklaşık 93 bin başvuru yapıldığını söyledi. Almanya’nın ısıtma yasası, yeni konut geliştirmelerindeki ısıtma sistemlerinin işletimde en az yüzde 65 oranında yenilenebilir enerji kullanması gerektiğini şart koşuyor.

#
Anasayfa      Almanya      Almanya, düşük karbonlu ısıtma sistemi destek planını tüm bina sahiplerine açıyor

Almanya, düşük karbonlu ısıtma sistemi destek planını tüm bina sahiplerine açıyor
Almanya Ekonomi Bakanlığı’nın açıklamasına göre, şirketler, kiralık aile evlerinin ev sahipleri ve apartman sahibi topluluklar artık düşük karbonlu ısıtma sistemleri kurmak v…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-08-30
Enable Notifications OK No thanks