BOLTA
Enerji Haberleri

Rüzgâr türbinlerinin deniz tabanına etkileri üzerine kapsamlı araştırma başlatıldı

Essex Üniversitesi’nden bilim insanları, İngiltere’nin Cumbria kıyılarındaki en eski açık deniz rüzgâr santrallerinden birinde, türbinlerin deniz tabanına olan çevresel etkilerini araştırmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Bu kritik proje, deniz tabanının biyolojik çeşitliliği ve karbon depolama kapasiteleri üzerindeki potansiyel etkileri ortaya çıkarmayı hedefliyor.

BBC’de yer alan habere göre, araştırma ekibi, özel bir gemi kullanarak türbinlerin 50 metre yakınından başlayıp 1,6 kilometre uzaklığa kadar olan mesafelerde deniz tabanından örnekler topladı. Essex Üniversitesi Yaşam Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Natalie Hicks, bu araştırmanın net sıfır enerji hedefleri doğrultusunda açık deniz rüzgâr çiftliklerinin artan kullanımının çevresel sonuçlarını anlamak için aciliyet taşıdığını vurguladı.

Proje, Orsted, St Andrews Üniversitesi ve Çevre Balıkçılık ve Su Ürünleri Bilimi Merkezi (CEFAS) ile işbirliği içinde yürütülüyor. Dr. Hicks, “Veri toplamada endüstri ile iş birliği yapmak, politikaların doğru şekilde şekillendirilmesi için büyük önem taşıyor. Bu araştırmanın sonuçlarının, açık deniz rüzgâr enerjisi projelerine izin verilmesiyle ilgili karar süreçlerine doğrudan katkı sağlamasını bekliyoruz.” dedi.

Araştırma ekibi, ayrıca devre dışı bırakılan petrol platformlarının deniz ortamına olan etkilerini de inceleyerek, fosil yakıtlar ve yenilenebilir enerji kaynakları arasındaki farkları anlamaya çalışacak. CEFAS’tan yapılan açıklamada ise, deniz ortamındaki insan faaliyetlerinin etkilerini doğru bir şekilde değerlendirmek için bu tür kapsamlı araştırmalara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Bu çalışma, deniz ekosistemlerinin korunması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılması adına önemli veriler sunmayı amaçlıyor.

#
Anasayfa      açık deniz rüzgar      Rüzgâr türbinlerinin deniz tabanına etkileri üzerine kapsamlı araştırma başlatıldı

Rüzgâr türbinlerinin deniz tabanına etkileri üzerine kapsamlı araştırma başlatıldı
Essex Üniversitesi’nden bilim insanları, İngiltere’nin Cumbria kıyılarındaki en eski açık deniz rüzgâr santrallerinden birinde, türbinlerin deniz tabanına olan çevresel etkil…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-03
Enable Notifications OK No thanks