BOLTA
Enerji Haberleri

ABD kırsal temiz enerji projelerine 7,3 milyar dolar ayıracak

Reuters’ın haberine göre, ABD, 2022 Enflasyon Azaltma Yasası kapsamında kırsal elektrik kooperatiflerine ayrılan 7,3 milyar dolarlık bütçenin, temiz enerji projelerini finanse etmek için kullanılacağını açıkladı. Ülke, gerçekleştirilecek olan 16 projeyle kırsal bölgelerde yaşayanların enerji maliyetlerini azaltmayı ve enerji güvenliğini artırmayı hedefliyor.

İlk proje kapsamında, Wisconsin, La Crosse’daki Dairyland Power Kooperatifi’ne yaklaşık 573 milyon dolar tahsis edilerek, Wisconsin, Iowa, Minnesota ve Illinois eyaletlerinde dört güneş ve dört rüzgâr enerjisi santrali kurulacak.

Tarım Bakanı Tom Vilsack, yaptığı açıklamada, “Dairyland gibi kırsal elektrik kooperatifleriyle olan ortaklıklar sayesinde, kırsal kesimde yaşayan her beş Amerikalıdan biri bu yatırımlardan yararlanacak. Bu, kırsal Amerika’ya güç katacak.” dedi.

Beyaz Saray’a göre, IRA’nın Empowering Rural America (New ERA) programı kapsamında finanse edilen projeler, yılda 43 milyon tondan fazla sera gazı emisyonunu engelleyecek ve 4 bin 500’den fazla kalıcı istihdam ile 16 bin inşaat sektörü istihdamı yaratacak.

Ulusal Kırsal Elektrik Kooperatifleri Birliği’ne göre, kırsal elektrik kooperatifleri 42 milyon kişiye hizmet veriyor. Ayrıca yönetim, Ağustos ayında ülkenin enerji şebekesini güçlendirmek amacıyla 2,2 milyar dolarlık yeni bir yatırım planı açıkladı. Bu yatırım, veri merkezlerinin artan enerji ihtiyacına rağmen aşırı hava koşullarının enerji sistemine olan etkilerini azaltmayı hedefliyor.

#
Anasayfa      abd      ABD kırsal temiz enerji projelerine 7,3 milyar dolar ayıracak

ABD kırsal temiz enerji projelerine 7,3 milyar dolar ayıracak
Reuters’ın haberine göre, ABD, 2022 Enflasyon Azaltma Yasası kapsamında kırsal elektrik kooperatiflerine ayrılan 7,3 milyar dolarlık bütçenin, temiz enerji projelerini finans…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-06
Enable Notifications OK No thanks