BOLTA
Enerji Haberleri

Consus Enerji’nin Net Kârı İlk Yarıda %72 Arttı

1717568874_Consus_I

Yenilenebilir enerji ve dağıtık enerji çözümlerinde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Consus Enerji, 2024 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin net kârı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %72 artarak 21.7 milyon TL’ye ulaştı. Gelirleri ise 623 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Kurulu Güç 100 MW’a Ulaştı

Consus Enerji Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, şirketin yatırım süreçlerine 2024’ün ilk altı ayında da devam ettiğini belirterek, kurulu güçlerini yaklaşık 100 MW’a çıkardıklarını söyledi. Ayrıca, yakında devreye alınacak yeni santrallerle birlikte bu kapasitenin 108 MW’ı aşacağını belirtti. Gelecek dönemde, güneş enerjisi odaklı büyüme stratejilerinin yanı sıra maliyet tasarrufu ve verimliliğe öncelik vereceklerini ifade etti.

Consus Enerji Atay Arpac Consus Enerji’nin Net Kârı İlk Yarıda %72 Arttı Atay Arpacıoğulları

FAVÖK Artışı ve Etkin Maliyet Yönetimi

Consus Enerji’nin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) %6 artarak 142 milyon TL’ye ulaştı. Etkin maliyet kontrolü ve tasarruflar, FAVÖK’ün bu denli artmasında önemli rol oynadı. Net kâr artışına ise faaliyet kârlılığındaki yükselme, enflasyon muhasebesi uygulamaları ve ertelenmiş vergi etkisi katkı sağladı.

Güneş Enerjisi ve Dağıtık Enerji Yatırımları

Consus Enerji, dağıtık enerji alanında iki yeni güneş enerji santralini devreye aldı. Bu santrallerle birlikte, dağıtık enerji alanında hizmet verilen kurulu güç 59.3 MW’a, tesis sayısı ise 11’e yükseldi. Ayrıca, 3.7 MW kapasiteye sahip yeni bir santral yatırımına ilişkin sözleşme de 2024’ün Nisan ayında imzalandı. Arpacıoğulları, şirketin hem özel sektör hem de kamuya yönelik enerji tasarrufu sağlayan projelere ağırlık vereceğini vurguladı.

Yurtdışı Projeler ve Sürdürülebilirlik Adımları

Şirket, güneş enerjisi projeleri kapsamında yurtdışı fırsatlarını da değerlendirmekte. Bahamalar’da toplam 111 MW kapasitede bir santral ihalesine teklif verdiklerini belirten Arpacıoğulları, sürecin devam ettiğini kaydetti. Ayrıca, Consus Enerji, 2024 yılında yayımladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu ile sürdürülebilirliği iş süreçlerinin merkezine koyduğunu ve bu alandaki çalışmalarını genişlettiğini ifade etti.

Sermaye Artışı ile Güçlenen Mali Yapı

Mayıs 2024’te sermaye artışı kararı alan Consus Enerji, bedelli sermaye artırımı sonucunda sermayesini 771 milyon TL’ye yükseltti. Elde edilen fonun tamamı finansal borç ödemelerinde kullanıldı. Arpacıoğulları, sermaye artışının şirketin finansal yapısına olumlu katkı sağladığını belirtti.

Gelecek Dönem Hedefleri

Consus Enerji, 2024 yılı için hedefini güneş enerjisi odaklı büyüme olarak belirlerken, tüm iş kollarında maliyet tasarrufu ve verimlilik artışına odaklanacaklarını ifade etti. Şirket, yıl sonuna kadar daha da güçlü sonuçlar elde etmeyi amaçlıyor.

Consus Enerji’nin Net Kârı İlk Yarıda %72 Arttı yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Atay Arpacıoğulları      Consus Enerji’nin Net Kârı İlk Yarıda %72 Arttı

Consus Enerji’nin Net Kârı İlk Yarıda %72 Arttı
Yenilenebilir enerji ve dağıtık enerji çözümlerinde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Consus Enerji, 2024 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-10
Enable Notifications OK No thanks