BOLTA
Enerji Haberleri

ESKOOP Sanayi Sitesi, YEK-G Belgesi ile 8.656 Ton Karbon Emisyonunu Engelledi

Aksa_Ejder_Yetiser_ve_Yusuf_Akgun

Aksa Elektrik, ESKOOP Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi ile sürdürülebilir enerji alanında önemli bir projeye imza attı. ESKOOP Sanayi Sitesi, 2024 yılının Ocak-Temmuz döneminde kullanılan 19.673 MWh elektriğin tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını tescilleyen YEK-G (Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi) Belgesi aldı. Bu sayede, toplamda 8.656 ton karbon emisyonu engellenmiş oldu.

Aksa Ejder Yetiser ve Yusuf Akgun ESKOOP Sanayi Sitesi, YEK-G Belgesi ile 8.656 Ton Karbon Emisyonunu Engelledi aksa elektrik

Yenilenebilir Enerji ile Karbon Emisyonlarının Azaltılması

Ağustos-Aralık 2024 döneminde ise 14.052 MWh elektrik kullanımıyla 6.182 ton daha karbon emisyonunun engellenmesi planlanıyor. Ayrıca, 2025 yılı için 35.000 MWh elektrik tüketimiyle 15.397 ton karbon emisyonunun azaltılması hedefleniyor. YEK-G Belgesi, yenilenebilir enerji kullanımını şeffaf bir şekilde belgeleyerek, temiz enerji kaynaklarının tüketiminde önemli bir rol oynuyor.

İş Birliği ile Sürdürülebilir Gelecek

Proje, ESKOOP Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akgün, Aksa Elektrik Grup Satış Müdürü Ejder Yetişer ve Ulusal Satış Müdürü Alican Güler’in katıldığı imza töreniyle duyuruldu. Aksa Elektrik Grup Satış Müdürü Ejder Yetişer, bu iş birliğinin yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik ederek karbon emisyonlarını azaltma hedeflerini pekiştirdiğini belirtti.

YEK-G Belgesi ile ESKOOP Sanayi Sitesi’nin yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak çevreye katkıda bulunduğu belgelenmiş oldu.

ESKOOP Sanayi Sitesi, YEK-G Belgesi ile 8.656 Ton Karbon Emisyonunu Engelledi yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      aksa elektrik      ESKOOP Sanayi Sitesi, YEK-G Belgesi ile 8.656 Ton Karbon Emisyonunu Engelledi

ESKOOP Sanayi Sitesi, YEK-G Belgesi ile 8.656 Ton Karbon Emisyonunu Engelledi
Aksa Elektrik, ESKOOP Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi ile sürdürülebilir enerji alanında önemli bir projeye imza attı. ESKOOP Sanayi Sitesi, 2024 yılının Ocak-Temmuz dönemi…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-10
Enable Notifications OK No thanks