BOLTA
Enerji Haberleri

Güneş Enerjisi ile Sürdürülebilir Ekonomiye Katkı

ictas_erzin_fes

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, sürdürülebilir bir Türkiye ekonomisi hedefiyle güneş enerjisini elektrik üretimine dönüştürüyor. Grup şirketlerinden IC Enterra Yenilenebilir Enerji’ye ait, 136 MWm kapasiteye sahip Erzin-2 Güneş Enerjisi Santrali (GES), ilk enerji üretimine başladı.

ictas erzin fes Güneş Enerjisi ile Sürdürülebilir Ekonomiye Katkı Enerji Bülteni

Tam Kapasiteye Ulaşma Hedefi

Yıl sonuna kadar tam kapasitede üretime geçmeyi planlanan santralde, üretilen elektrikle yaklaşık 155 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Erzin-2 GES, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı bir çözüm sunarak, ülkenin enerji açığını azaltmada önemli bir rol oynayacak.

Çevresel Faydalar ve Sürdürülebilirlik

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, yılda yaklaşık 157 bin ton karbondioksit (CO2) emisyonunu önleyerek çevreyi koruma yolunda büyük bir adım atıyo. Erzin-2 GES, sadece ekonomik katkılar sağlamakla kalmayıp, Türkiye’nin sürdürülebilir ve yeşil enerji geleceğine de önemli bir katkıda bulunacak.

Güneş Enerjisi ile Sürdürülebilir Ekonomiye Katkı yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Enerji Bülteni      Güneş Enerjisi ile Sürdürülebilir Ekonomiye Katkı

Güneş Enerjisi ile Sürdürülebilir Ekonomiye Katkı
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, sürdürülebilir bir Türkiye ekonomisi hedefiyle güneş enerjisini elektrik üretimine dönüştürüyor. Grup şirketlerinden IC Enterra Yenilenebilir…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-13
Enable Notifications OK No thanks