BOLTA
Enerji Haberleri

Dokuz ülkeden Akdeniz’i yeşil enerji merkezi haline getirme sözü

Akdeniz’in yenilenebilir enerji potansiyelini artırmayı hedefleyen dokuz Avrupa ülkesinin enerji yetkilileri, sınır ötesi ortak projelere bürokratik engelleri kaldırarak hız kazandırmak istediklerini duyurdu. Kıbrıs, Slovenya, Malta, Hırvatistan, Yunanistan, İtalya, Fransa, Portekiz ve İspanya’dan temsilciler, Larnaka’daki MED9 Enerji Bakanları Toplantısı’nda, Akdeniz’i bir enerji merkezi haline getirmek için işbirliğine odaklanacaklarını belirtti.

Yerel kaynakların aktarımına göre toplantıda, Avrupa Komisyonu’na yeşil enerji projeleri için bölgenin potansiyelini değerlendiren bir çalışma yürütmesi çağrısı yapıldı. Kıbrıs Rum Kesimi Enerji Bakanı Yorgo Papanastasiu, Akdeniz’deki kara alanlarının azaldığını ve bu nedenle deniz tabanından enerji üretimine yöneldiklerini ifade etti. Özellikle açık deniz rüzgâr enerjisi ve yüzen güneş panelleri gibi projelerin öne çıktığı vurgulandı.

İspanya Enerji Ajansı Genel Müdürü Joan Groizard, Akdeniz ülkelerinin enerji dönüşümünde öncü olma potansiyeline sahip olduğunu çünkü bu ülkelerin iklim değişikliğine karşı en savunmasız bölgeler arasında yer aldığını söyledi. Ayrıca, Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki yüksek rüzgâr enerjisi kapasitesine dikkat çeken Yunanistan’ın Kıbrıs Büyükelçisi Ioannis Papameletiou, bu alanlarda işbirliği için büyük fırsatlar olduğunu belirtti.

#
Anasayfa      açık deniz rüzgar enerjisi      Dokuz ülkeden Akdeniz’i yeşil enerji merkezi haline getirme sözü

Dokuz ülkeden Akdeniz’i yeşil enerji merkezi haline getirme sözü
Akdeniz’in yenilenebilir enerji potansiyelini artırmayı hedefleyen dokuz Avrupa ülkesinin enerji yetkilileri, sınır ötesi ortak projelere bürokratik engelleri kaldırarak hız …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-24
Enable Notifications OK No thanks