BOLTA
Enerji Haberleri

Masdar, Brookfield’in Saeta Yield şirketini satın aldı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin yenilenebilir enerji şirketi Masdar, Kanada merkezli Brookfield’den Saeta Yield’i satın almak için 1.4 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma, İspanya ve Portekiz’deki 745 megavatlık (MW) rüzgar enerjisi varlıkları ve 1.6 gigavatlık geliştirilen projeleri içeriyor. İspanya’nın en büyük yenilenebilir enerji pazarlarından biri olan bu anlaşma, Masdar’ın Avrupa’daki varlığını daha da güçlendirmesini sağlayacak.

Masdar ve Saeta, İberya yarımadasındaki yenilenebilir enerji büyümesine öncülük ediyor

Masdar, bu anlaşmayı İspanya’da kısa süre önce yaptığı başka bir büyük yatırımın hemen ardından duyurdu. Şirket, Endesa’nın kontrolündeki 48 güneş enerjisi santralinde 817 milyon euro karşılığında azınlık hissesini satın almıştı. Masdar’ın CFO’su, bu yatırımların, artan faiz oranlarının varlık fiyatlarını normalleştirmesiyle daha fazla fırsat doğurduğunu belirtti.

masdar saeta yieldi 15 milyar euroya satin aliyor 1 Masdar, Brookfield’in Saeta Yield şirketini satın aldı Genel

Masdar CEO’su Mohamed Jameel Al Ramahi, Saeta Yield’in şirketin Avrupa portföyünü mükemmel şekilde tamamlayacağını ifade etti. İspanya ve Portekiz’in bol güneş ve rüzgar kaynakları, hem yerli hem de yabancı firmalar için yenilenebilir enerji alanında cazip fırsatlar sunuyor.

Masdar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin enerji devleri TAQA, ADNOC ve Mubadala Yatırım Şirketi tarafından kontrol ediliyor ve şirketin 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji kapasitesini 100 gigavat seviyesine çıkarmayı hedeflediği biliniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin önde gelen yenilenebilir enerji şirketi Masdar, Kanada merkezli Brookfield’den Saeta Yield’i 1,4 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın aldı. Bu satın almayla Masdar, çoğunluğu rüzgar enerjisinden oluşan 745 megavatlık mevcut kapasiteyi ve İspanya ve Portekiz’deki 1,6 gigavatlık gelişme aşamasındaki projeleri bünyesine kattı. Masdar CEO’su Mohamed Jameel Al Ramahi, Saeta’nın şirketin Avrupa’daki portföyüne mükemmel bir katkı sağladığını belirtti. Masdar, daha önce İspanya’da Endesa’ya ait 48 güneş enerjisi tesisinde de hissedarlık satın alarak bölgedeki varlığını güçlendirmişti.

İspanya ve Portekiz, hem yerli hem de yabancı firmalar için güneş ve rüzgar enerjisi potansiyeliyle cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Masdar’ın bu hamlesi, şirketin 2030 yılına kadar 100 gigavatlık yenilenebilir enerji kapasitesine ulaşma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak görülüyor. İberya yarımadasında gerçekleşen bu büyüme, yenilenebilir enerjiye olan talebin artması ve Avrupa’nın enerji kaynaklarını çeşitlendirme çabalarıyla paralel ilerliyor. Masdar’ın bu hamlesi, bölgedeki enerji dönüşümüne hız kazandırırken, Brookfield’in elinde kalan bazı güneş termal santralleri de bu büyük anlaşmanın dışında bırakıldı ve şirketin kontrolünde kalmaya devam edecek.

The post Masdar, Brookfield’in Saeta Yield şirketini satın aldı appeared first on FutureFlow.Life.

#
Anasayfa      Genel      Masdar, Brookfield’in Saeta Yield şirketini satın aldı

Masdar, Brookfield’in Saeta Yield şirketini satın aldı
Birleşik Arap Emirlikleri’nin yenilenebilir enerji şirketi Masdar, Kanada merkezli Brookfield’den Saeta Yield’i satın almak için 1.4 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attı. …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-24
Enable Notifications OK No thanks