BOLTA
Enerji Haberleri

Biden, Çin araçlarına yönelik yasakla güvenlik risklerini azaltacak!

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Çin’e araçlarına ve bağlantılı otomobil teknolojilerini Amerika yollarında yasaklamayı öngören yeni bir düzenleme teklifi sundu. Bu öneri, ABD’nin ulusal güvenlik endişeleri sebebiyle Çin’den gelen yazılım ve donanımların kullanıldığı araçları piyasadan çıkarmayı hedefliyor.

Bağlantılı araç teknolojisine ulusal güvenlik engeli

Biden yönetiminin sunduğu bu yeni düzenleme teklifi, ABD yollarında Çin araçlarına yer vermenin ulusal güvenliği tehdit ettiğini vurguluyor. Özellikle bu araçların, sürücüler ve altyapı üzerinde veri toplama potansiyeline sahip olduğu ve yabancı unsurlar tarafından manipüle edilme riski bulunduğu endişesi dile getiriliyor.

biden yonetimi subvansiyonlari raporunu sessizce yayimladi Biden, Çin araçlarına yönelik yasakla güvenlik risklerini azaltacak! Elektrikli Araçlar

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Çin ve Rusya gibi yabancı ülkelerin, araçları uzaktan kontrol edebilme ya da izleme amaçlı yazılımlar kullanarak Amerikalıların güvenliğini tehlikeye atabileceğini belirtti. Raimondo, “Yabancı düşmanlar tarafından geliştirilen bu yazılımlar, araçların güvenliğini riske atabilir ve hatta aşırı durumlarda, araçların toplu olarak kontrol edilip, yolların kapatılması gibi felaketlere yol açabilir,” dedi.

Önerilen yasak, 2027 model yılından itibaren Çin’den gelen yazılımların kullanılmasını engellemeyi hedefliyor. Ayrıca, Çin’den ithal edilen donanımların kullanımının ise 2030 yılına kadar aşamalı olarak durdurulması planlanıyor. Bu yasakların, Çinli otomobil üreticilerinin ABD yollarında otonom araç testleri yapmasını da engelleyeceği belirtiliyor.

Bu teklif, Ford ve General Motors gibi büyük ABD’li otomobil üreticilerini de doğrudan etkileyebilir. Ticaret Bakanlığı’ndan Liz Cannon, bu düzenlemenin GM ve Ford’un Çin’den ithal edilen araçlarının satışını durdurmak zorunda kalacağını belirtti. Bununla birlikte, bazı otomobil üreticilerine özel muafiyetler için başvuru yapma imkânı da sunulacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Washington’un bu kararını eleştirerek, ABD’yi Çinli şirketlere karşı açık, adil ve şeffaf bir iş ortamı sağlamaya davet etti. Çin hükümeti ise bu düzenlemeye karşılık, kendi çıkarlarını ve haklarını koruma konusunda kararlı olduklarını belirtti.

ABD’nin Çin’e yönelik bu tür düzenlemelerinin, otomotiv sektöründe tedarik zincirlerini etkileyebileceği ve üreticilerin farklı tedarikçiler bulmasını gerektireceği belirtiliyor. Yine de Biden yönetimi, özellikle yapay zeka ve bağlantılı araçlar gibi teknolojilerin yaygınlaşmasıyla birlikte ulusal güvenlik risklerinin arttığını savunuyor.

Biden yönetiminin Çin’e yönelik bu yeni yasak teklifi, ABD yollarında bağlantılı araçların güvenliğini sağlamayı hedeflerken, aynı zamanda otomobil üreticileri için yeni tedarik zincirleri oluşturma zorunluluğunu da beraberinde getiriyor.

The post Biden, Çin araçlarına yönelik yasakla güvenlik risklerini azaltacak! appeared first on FutureFlow.Life.

#
Anasayfa      Elektrikli Araçlar      Biden, Çin araçlarına yönelik yasakla güvenlik risklerini azaltacak!

Biden, Çin araçlarına yönelik yasakla güvenlik risklerini azaltacak!
ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Çin’e araçlarına ve bağlantılı otomobil teknolojilerini Amerika yollarında yasaklamayı öngören yeni bir düzenleme teklifi sundu. Bu öneri, ABD…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-24
Enable Notifications OK No thanks