BOLTA
Enerji Haberleri

Eni CEO’su: Brent petrol fiyatları yıl sonunda 80 doları görebilir

İtalyan enerji şirketi Eni’nin CEO’su Claudio Descalzi, petrol piyasalarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda, Brent petrol fiyatlarının 2024’ün dördüncü çeyreğinde varil başına 80 dolar seviyesine yükselebileceğini öngördüğünü dile getirdi. Descalzi, bu değerlendirmeyi İtalya’da düzenlenen bir enerji konferansında yaparken, doğal gaz fiyatlarının da İtalya’da megavat saat başına 30 euro seviyelerinde olmasını beklediklerini belirtti. Şu an için Brent petrol fiyatı yaklaşık 75 dolar civarında seyrederken, doğal gaz fiyatları ise Hollanda TTF piyasasında 36,50 euro seviyesinde bulunuyor.

Brent petrol fiyatlarında yükseliş beklentisi: Avrupa ekonomisi nasıl etkilenecek?

Descalzi, yalnızca enerji fiyatlarıyla değil, Avrupa Birliği’nin ekonomik durumu ve enerji geçiş süreciyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa’nın endüstriyel sektörden hizmet sektörüne aşırı yönelmesinin, ekonomik rekabet gücünü tehdit ettiğini belirten CEO, AB’nin enerji dönüşümünde daha pragmatik bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini söyledi. Descalzi, enerji geçişinin yalnızca çevre odaklı bir politika olarak değil, aynı zamanda sanayi ve ekonomik kalkınma ile uyumlu şekilde ilerlemesi gerektiğini vurguladı.

avrupa birliginin gelecegi zorlu bir donemecte 1 2 Eni CEO’su: Brent petrol fiyatları yıl sonunda 80 doları görebilir Fosil Yakıt

Descalzi, konuşmasında Avrupa otomotiv endüstrisine yönelik kritik bir uyarıda da bulundu. 2035 yılında planlanan içten yanmalı motorlu araçların yasaklanmasıyla ilgili olarak otomotiv sektörünün henüz bu değişime hazır olmadığını ifade etti. Bu yasağın, sektörde büyük dönüşümler yaratacağını belirten Descalzi, Avrupa’nın bu hedefe ulaşabilmesi için sanayicilerle daha fazla diyalog içinde olması gerektiğini savundu.

Descalzi, enerji sektöründeki dönüşümlerin sadece kısa vadeli çözümlerle yönetilemeyeceğine de dikkat çekti. Avrupa’nın enerji geçiş sürecinde daha dengeli ve uzun vadeli bir stratejiye ihtiyaç duyduğunu vurgulayan CEO, bu geçişin sanayiyle iş birliği içinde ve daha esnek politikalarla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bu sayede hem çevresel hedeflere ulaşılabilir hem de Avrupa ekonomisi rekabet gücünü koruyabilir.

The post Eni CEO’su: Brent petrol fiyatları yıl sonunda 80 doları görebilir appeared first on FutureFlow.Life.

#
Anasayfa      Fosil Yakıt      Eni CEO’su: Brent petrol fiyatları yıl sonunda 80 doları görebilir

Eni CEO’su: Brent petrol fiyatları yıl sonunda 80 doları görebilir
İtalyan enerji şirketi Eni’nin CEO’su Claudio Descalzi, petrol piyasalarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda, Brent petrol fiyatlarının 2024’ün dördüncü çeyreğinde varil başına …
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-26
Enable Notifications OK No thanks