BOLTA
Enerji Haberleri

Türkiye’nin güneş enerjisi gücünün 2035’te 53 GW’a ulaşması hedefleniyor

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Genel Sekreteri Hakan Erkan, AA muhabiri Okan Coşkun’a yaptığı açıklamada, Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyelinin birçok Avrupa ülkesine kıyasla çok daha yüksek olduğunu belirtti. Ülkenin geniş coğrafyasında, uzun güneşlenme süreleri sayesinde güneş enerjisinde büyük bir büyüme potansiyeli bulunduğunu dile getiren Erkan, bu hedefe ulaşmak için gerekli adımların atılmakta olduğunu söyledi.

Erkan, “2035 için 53 GW’lık bir hedefimiz var. Bugün 18,5 GW’tayız. Her yıl 3-3,5 GW’lık kurulumlarla bu hedeflere ulaşabiliriz. Sektördeki tüm oyuncular bu kapasiteye sahip. Ancak yatırımcılar için özellikle finansman tarafında iyileşmelere ihtiyaç var. Yüksek faiz oranları yatırımcıların kararlarını etkiliyor.” dedi. Arazi ve trafo kapasitelerinin de bu yatırımların gerçekleşmesi için önemli olduğunu belirten Erkan, özellikle sanayicilerin karbon ayak izini azaltmak adına güneş enerjisine yatırım yapmak istediğini vurguladı.

Türkiye’de güneş enerjisine yönelik yatırımların giderek arttığını söyleyen Erkan, verilen teşviklerin bu artışta önemli bir rol oynadığını ifade etti. Güneş enerjisinin temiz bir yatırım olmasının yanı sıra, geri dönüşüm süresinin de kısa olduğunu belirten Erkan, gerekli finansal ve yasal düzenlemelerin yapılması halinde hedeflere çok daha kısa sürede ulaşılabileceğini ekledi.

Kamusal ve özel sektörün güneş enerji santralleri kurulumlarının hız kazandığını belirten Erkan, “Her geçen gün daha fazla tesis kuruluyor, bu da ülkemizin enerji bağımsızlığına katkı sağlıyor.” dedi.

#
Anasayfa      E-Bülten      Türkiye’nin güneş enerjisi gücünün 2035’te 53 GW’a ulaşması hedefleniyor

Türkiye’nin güneş enerjisi gücünün 2035’te 53 GW’a ulaşması hedefleniyor
Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Genel Sekreteri Hakan Erkan, AA muhabiri Okan Coşkun’a yaptığı açıklamada, Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyelini…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-26
Enable Notifications OK No thanks