BOLTA
Enerji Haberleri

Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, 25 Eylül’de İstanbul’da Geniş Bir Katılımla Gerçekleşti

Sürdürülebilirlik_konferans_2024

Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, 25 Eylül’de İstanbul’da geniş bir katılımla gerçekleşti. Yeşil İş Platformu ve IQ&Partners ev sahipliğinde düzenlenen konferans, sürdürülebilirlik uzmanlarını ve iş dünyasının liderlerini bir araya getirdi. Konferansta, 22 konuşmacı 4 ayrı oturumda çevreye duyarlı iş modelleri ve yenilikçi yaklaşımları masaya yatırarak vizyonlarını paylaştı.

Surdurulebilirlik konferans 2024 Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, 25 Eylül’de İstanbul’da Geniş Bir Katılımla Gerçekleşti Beymen Group CEO’su Elif Çapcı

Konferansın ana teması “Yeşil Dönüşümün Kaçınılmazlığı” olarak belirlenmişti. Boğaziçi Üniversitesi ve SKD Türkiye iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, inovatif iş stratejileri, döngüsel ekonomi, enerji dönüşümü, yeşil finansman ve düşük karbonlu üretim gibi konular ele alındı. Hazır giyim, çimento, hava yolu taşımacılığı, enerji ve bankacılık gibi çok çeşitli sektörlerden katılımcılar sürdürülebilir iş modellerini paylaştı.

IQ&Partners Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ferkan Çelik, konuşmasında Ar-Ge ve inovasyonun önemine vurgu yaparak iş dünyasını geleceğin çevresel ve sosyal gereksinimlerine uygun hale getirme hedefinden bahsetti. Yeşil İş Platformu Kurucu Ortağı Efe Gökçe, platformun çevre bilinci ve sürdürülebilir iş modelleri oluşturmak için farkındalık yaratma hedefini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Prof. Dr. Ayşen Erdinçler, SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Günsel ve İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe de konferansın açılış konuşmalarını yaptı. Günsel, yeşil dönüşümün iş dünyasında rekabet gücünü korumanın anahtarı olduğunu belirtti ve Türkiye’nin 2053 karbon nötr hedeflerine dikkat çekti.

Konferansta ayrıca, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın etkisi, enerji dönüşümü ve değer zincirinde yeşil dönüşüm konuları da detaylı bir şekilde ele alındı. Pegasus CEO’su Güliz Öztürk, Beymen Group CEO’su Elif Çapcı, Borusan Holding Sürdürülebilirlik Başkanı Nursel Ölmez Ateş ve diğer sektör temsilcileri sürdürülebilirlik stratejilerini paylaştı.

Beymen, etkinliğin ana sponsoru olurken, Pegasus Hava Yolları, Çimsa, DOQU Home ve diğer firmalar sponsorluk desteği sağladı.

Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, 25 Eylül’de İstanbul’da Geniş Bir Katılımla Gerçekleşti yazısı ilk önce Enerji Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

#
Anasayfa      Beymen Group CEO’su Elif Çapcı      Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, 25 Eylül’de İstanbul’da Geniş Bir Katılımla Gerçekleşti

Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, 25 Eylül’de İstanbul’da Geniş Bir Katılımla Gerçekleşti
Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, 25 Eylül’de İstanbul’da geniş bir katılımla gerçekleşti. Yeşil İş Platformu ve IQ&Partners ev sahipliğinde düzenlenen konferans, sürdür…
Okumaya devam etmek için QR kodunu tarayın
2024-09-26
Enable Notifications OK No thanks